A megyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokság tavaszi szezonja is elkezdődött az elmúlt hétvégén. Az érmes helyekért küzdő Soltvadkerti TE BS Plastic csapata is pályára lépett, akik szerették volna folytatni jó szereplésüket a bajnokságban.

-Hirdetés-

Mivel a soltvadkerti sportcsarnok hétvégén zárva van rezsitakarékossági intézkedések miatt, így az együttes pályaválasztóként február 26-án a kiskőrösi Városi Sportcsarnokban fogadta a Kecskeméti Kézilabda Sport gárdáját, akik ellen 36-20-ra (19-6) nyertek: Csernák – Ürmösi 2, Boroboly 4, Szabó M. 3, Thiesz 5, Opauszki T. 4, Marosi 7. Csere: Polyák (k), Vizi (k), Veppert 1, Pálinkás 1, Patai 2, Bakai 4, Balla 1, Piller, Kincses 2. Nagyon koncentráltan, jól kezdte a találkozót a soltvadkerti csapat és a 10. percben már 6-1-re vezettek.

Zártan védekeztek a hazaiak, az elvesztett labdák után gyorsan visszarendeződtek, a felállt fal ellen pedig nem nagyon voltak eredményesek a kecskemétiek. A kiváló védekezésnek és a hatékony támadójátéknak köszönhetően a soltvadkertiek 13 gólos előnnyel zárták az első játékrészt (19-6) és gyakorlatilag már ekkor eldöntötték a mérkőzés sorsát. Szünet után tovább tudta növelni előnyét a hazai gárda és ilyen nagy arányban is megérdemelten nyertek. Ezzel a győzelemmel jelenleg a soltvadkerti csapat a második helyen áll 17 ponttal a tabellán.

Szabó Tamás – Soltvadkerti TE BS Plastic edzője:

-A mai mérkőzésre szinte a teljes kerettel tudtunk kiállni, mindössze egészhetes betegsége miatt Opauszki Péter nem tudott a csapat rendelkezésére állni. Ismertük az ellenfelünket, az ősszel játszottunk ellenük idegenben, amikor az utolsó másodpercekben szerzett találattal sikerült legyőznünk őket. Arra számítottunk, hogy a fiatalokból álló ellenfelünk lendületes, gyors kézilabdát játszik, ezért nagyon odafigyeltünk a védekezésünkre és a visszazárásra. A találkozó elejétől kezdve mi irányítottuk a mérkőzés alakulását, aminek az lett a következménye, hogy egy nagyobb arányú győzelmet arattunk. Ki kell emelnem, hogy különösen az első félidőben védekeztünk kiválóan, amikor mindössze hat gólt kaptunk és a játék ezen szakaszában el is döntöttük a mérkőzést.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS