Petőfi Sándor életéről szóló táncszínházi előadást hoz el Kiskőrösre a makói Forgatós és a Gyomaendrődi Körösmenti Táncegyüttes a költőóriás születésének 200. évfordulójára.

Az „Egy gondolt bánt engemet” című darab egy zenés, történelmi utazás, melyben az 1848-’49-es forradalom és az azt megelőző évek legfontosabb történéseit idézik fel.

Kapcsolódó cikk
Rúzsa Magdi koncert lesz Kiskőrösön március 15-én
Rúzsa Magdi koncert lesz Kiskőrösön március 15-én
Február 20-án ismét ülésezett a Petőfi 200 Emlékbizottság. A grémium a március 15-i programfolyamról egyeztetett. Elhangzott az is, hogy a nemzeti...
-Hirdetés-

„Ez egy kor nélküli előadás, tehát a gyermekek számára is rendkívül érdekes és látványos lehet, ugyanis ez a közel 40 táncos, akiket a színpadon láthatunk. Megjelenésük, öltözetük, azoknak a megvilágítási is igazán különleges lesz, ugyanis rengeteg lámpát igényel ez a produkció, mert a lábaikat, a testüket, illetve egy utcán is meg kell jelenteni a produkció időtartama alatt. Úgyhogy ez biztosan egy olyan előadás lesz, amelyet még nem biztos, hogy láttak itt, a mi színpadunkon” – mesélte Szabadi-Maglódi Kitti, a művelődési központ vezetője.

A darabban több Petőfi vers énekelve és prózában is elhangzik majd, valamint az autentikus népzene mellett a folk zenéből táplálkozó rockosabb változatok is megjelennek, ezzel is közelebb hozva a fiatalokhoz az előadást.

Doktor László, az együttes művészeti vezetőjét már gyerekkorától kezdve teljesen magával ragadták a Petőfi versek. Később az élet összehozta Koltai Gábor Balázs Béla-díjas magyar filmrendezővel és testvérével, Koltai Gergely Kossuth-díjas zenésszel. Ekkor kezdődött el a közös munka, ami a mai napig tart.

Doktor László szerint a mai fiatalok és felnőttek nagyon keveset tudnak Petőfi Sándorról, ezért döntött a darab megrendezése mellett.

Az előadásra 2023. március 16-án 18 órakor a Petőfi Sándor Művelődési Központban kerül sor. A jegyek a kiskőrösi Tourinform Irodában megvásárolhatók.

Forrás: Kiskőrös TV 
Kiemelt kép: https://www.delmagyar.hu 

MEGOSZTÁS