Ha valaki mostanában járt Izsákon, a focipálya és az egykori strand környékén, biztosan felfigyelt a Kolon-tó szomszédságában folyó építkezésre. Úgy tűnik, hogy az izsákiak régi  álma kezd valósággá válni: itt épül meg a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kolon-tavi Fürkésző oktatóközpontja.

Célja elsősorban az, hogy a Kolon-tó körüli településeken élők jobban megismerhessék saját lakókörnyezetük élővilágát és természeti értékeit.

-Hirdetés-

Az iskolák diákjai számára szeretnének rendhagyó természetismereti órákat, foglalkozásokat tartani a Kolon-tó közvetlen környezetében. Évente több alkalommal szervezett túrák kiindulási helyszínéül is szolgál majd ez az épület. Előadótér, mosdók, bolt és büfé is várja majd az előre bejelentkezett csoportokat. Az épület tetején lévő kilátópontra lépcső vezet fel, ahonnan szinte az egész Kolon-tavat be lehet majd látni.

A Fürkésző legkülönlegesebb eleme a hét terminálból (állomásból) álló digitális tanösvény lesz. Annak köszönhetően, hogy nem hagyományos táblákat helyeznek ki, többféle tematika közül is választhatnak majd a látogatók. A táblák bemutatják a Kolon-tó tájtörténetét, állat- és növényvilágát, különleges élőhelyeit és a tó körüli tanösvényekről és túraútvonalakról is található majd gazdag információ.

Forrás, fotó: https://www.bacskiskun.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira