A Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat rendszeresen tart évente több alkalommal a tagjai részére söresteket. Az idei első ilyen összejövetel március 3-án volt a Müvelődési Központban.

-Hirdetés-

Az eseményen megjelenteket a Kiskőrösi Német nemzetiségi Önkormányzat elnöke Kincses Mihályné köszöntötte, aki beszámolt a közelmúltban elvégzett munkáról és vázolta az idei terveket. Elmondta, hogy a fennállásuk 25 éves jubileumát idén ünneplik és a testvérvárosi kapcsolat a németországi Stadtlengsfelddel is már 20 éves múltra tekint vissza.

A jeles évfordulókra készülnek idén, hogy méltóképpen megünnepeljék ezeket. Szeretnének különböző műsorokat és nagyobb programokat is szervezni, amelyek előkészületei már folyamatban vannak. Jelenleg 53 tagot számlál a Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat, akik közül többen igen aktívak és segítik a mindennapi munkát, a programok megszervezését, lebonyolítását. A mostani sörestre is készültek olyan ételekkel, amelyek a német gasztronómia részei. Megemlítette, hogy decemberben volt volt egy csoport Stadtlegnsfeldben, ahol kaptak eredeti thüringiai kolbászt, amelyet most sütöttek meg és fogyasztottak el.

Reményét fejezte ki, hogy az idei évben is aktív részesei tudnak lenni a városi nagyrendezvényeknek és programoknak, amely annak függvénye, hogy milyen támogatási formából és mekkora összegből gazdálkodhatnak majd. Beszélt arról, hogy az évente minden Német nemzetiségi Önkormányzatnak járó összeg első felét már megkapták és várják a további utalást. Mindezek mellett várják a tavalyi pontozásos elbírálás végeredményét, amely alapján az elvégzett tevékenységeik után határozzák meg a támogatási összegeket. A közeljövőben intézményi programokra készülnek, amely keretében az általános iskolai gyermekek ellátogatnak Bajára a magyarországi Németek Általános Művelődési Központjába, a „német iskolába”, áprilisban Császártöltésre a német nemzetiségek napjára és a tervek között szerepel egy szekszárdi út is a német színházba.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS