A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye március 6-án az alábbi közleményt juttatta el a magyarkurir.hu-nak.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Gyermek- és Ifjúságvédelmi Szolgálatának bejelentő oldalán keresztül bejelentés érkezett a Főegyházmegye egy papjával szemben.

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek az egyházi törvények szerint haladéktalanul előzetes vizsgálatot rendelt el az eset pontos és alapos kivizsgálása érdekében, és a szóban forgó lelkipásztort az egyházi törvények értelmében azonnali hatállyal felfüggesztette.
-Hirdetés-

Az érintett felek részletes meghallgatása után az Érseki Hivatal megkereste az illetékes állami hatóságot kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt, és a rendelkezésre álló dokumentációt teljeskörűen rendelkezésre bocsátotta.

Ezzel párhuzamosan az Érseki Hivatal kezdeményezte az előzetes vizsgálat anyagának továbbítását az illetékes vatikáni Hittani Dikasztérium felé is.

Az érintettek támogatására a Kecskeméten működő Reménység Háza Lelkigondozói és Mentálhigiénés Tanácsadó Szolgálat felkészült munkatársakkal rendelkezésre áll.

Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, további tájékoztatást nem áll módunkban adni.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye szeretné kifejezni megdöbbenését az események miatt, valamint biztosítja együttérzéséről az érintetteket, és imádkozik az okozott sebek mielőbbi gyógyulásáért.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye
Kiemelt kép: illusztráció 

MEGOSZTÁS
Írta: vira