A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapatai közül az U16-os gárda az országos korosztályos bajnokság küzdelmeinek II. osztályában a keleti csoportban szerepel. Az együttes március 9-én az alapszakasz utolsó fordulójában hazai környezetben fogadta a Nyíregyházi SN együttesét.

-Hirdetés-

A kiskőrösi fiatalok egy igen izgalmas mérkőzésen 24-24-es (12-15) a döntetlent játszottak: Szabó A. – Grausza 1, Döme 4, Dicsa 9, Gombár 1, Harangozó 7, Fábián 1. Csere: Fülöp (k), Kovács I. (k), Kriskó, Vári, Megyeri, Németh A., Czeglédi, Tótyik 1, Horváth N. Ez a mérkőzés zárta az alapszakaszt a kiskőrösi fiatalok számára a bajnokságban, melyet egy győzelemmel szerettek volna lezárni. Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott és felváltva estek a gólok.

A játékrész utolsó harmadában kettős emberelőnybe kerültek a vendégek, melyet sikerült jól kihasználniuk és ekkor háromgólos előnyre tettek szert. A szünet után a kiskőrösi együttes már négygólos hátrányban is volt (12-16, 13-17) és nagy küzdelemben dolgozták le a hátrányukat. Ebben a játékrészben sikerült a hazaiaknak több gólt is szerezniük lerohanásból, az utolsó percen belül pedig már vezettek is (24-23). Ekkor a kiskőrösiek támadtak, de a hazaiak lövését bravúrral védte a vendégek kapusa. Az ellentámadást sikerült a hazai fiataloknak kivédekezni, azonban egy ki nem kényszerített helyzetben elvesztették a labdát, melyből az utolsó másodpercekben lőtt góllal a nyíregyháziak kiegyenlítettek (24-24). Ezzel az eredménnyel a kiskőrösi U16-os gárda a 10 csapatos  bajnokság alapszakaszát úgy zárta, hogy az alsóházban folytatják majd a küzdelmeket.

Harangozó Péter – Kiskőrösi KSK edzője:

-Azt tudtuk, hogy a mai napon is egy erős csapattal szemben játszunk majd, hiszen ebben az országos bajnokságban nincsenek könnyű ellenfelek. Korábban Nyíregyházán is jó mérkőzést játszottunk, amikor igen szoros csatában szenvedtünk kétgólos vereséget. Ma az első félidőben akár három góllal is vezethettünk volna, de sajnos a mi hibáinkat kihasználva egy kettős emberhátrányos helyzetünkben a vendégeknél volt az előny a szünetre. Kértem a fiúktól, hogy támadásban legyünk koncentráltabbak, ne kockáztassunk, ne menjünk bele bizonytalan megoldásokba. A második játékrészben négygólos hátrányból óriási lelkesedéssel jöttünk vissza a mérkőzésbe és a vezetést is a végére átvettük. Ekkor 40 másodperccel a vége előtt egygólos vezetésnél kértem időt, amikor elmondtam a fiúknak, hogy passzív játékig támadjunk és szerencsés esetben, ha nálunk marad a labda még gólt sem kell szereznünk a győzelemhez. Sajnos Harangozó Andor ellőtte a labdát, gólt nem szereztünk, az ellentámadásnál pedig Dicsa Márk megszerezte a labdát, de nagy igyekezetében elvesztette a labdát és a lefújás elleni pillanatokban ebből egyenlítettek a nyíregyháziak. Nagyon izgalmas, színvonalas mérkőzésen játszottunk döntetlent, amelyből nagyon sokat tanulhatnak majd a fiatalok.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS