A megyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban szereplő Soltvadkerti KUSE együttese a tavaszi szezont egy kecskeméti vendégszerepléssel kezdte, ahol a Kecskeméti Kézilabda Sport csapatától 25-21 arányú vereséget szenvedtek. Az együttes az idei első hazai bajnoki mérkőzését március 9-én játszotta le, amikor a Kalocsai KC együttesét fogadták.

-Hirdetés-

A találkozón a Soltvadkerti KUSE gárdája 36-27 (10-17) arányú verséget szenvedett: Hegyi – Hirsch 3, Rákóczi 9, Nyúl P., Májer, Nagy N., Kriszt V. 4. Csere: Judák (k), Fülöp, Kriszt Á., Mészáros, Nyúl Z. 5, Szentgyörgyi G., Szentgyörgyi S. 1, Városi 5. A mérkőzés negyed óráig szoros volt és 9-8-nál még a hazai csapatnál volt az előny. Ekkor hosszú percekig gólképtelen volt a soltvadkerti együttes, támadásban rengeteg hibát elkövettek és a kalocsaiak lerohanásból, valamint felállt fal ellen is gólokat dobva 8 gólt szereztek zsinórban (9-16).

A játék ezen szakasza döntően befolyásolta a végeredményt, hiszen innen már nem tudott visszakapaszkodni szoros eredményre sem a hazai együttes. A második félidőben már 10 góllal is vezettek a kalocsaiak (13-23) és nem forgott veszélyben a győzelmük. Fontos megemlíteni, hogy helyenként durvaságot súroló szabálytalanságok voltak a mérkőzésen és a 10 kétperces kiállítás mellett három piros lapot is kiosztottak a játékvezetők. A kiállítások sora a 39. percben a kalocsai Mezei Istvánnal kezdődött, amikor ellenfele leütközés után egyből piros lapot kapott. Az 54. percben a soltvadkerti Nyúl Péter megkapta harmadik kétperces kiállítását is, ami után piros lappal kizárták a további játékból. Az utolsó másodpercek is tartogattak még egy színes kártyát, miután a lefújás előtti pillanatokban a soltvadkerti Városi Ferenc borította fel gólszerző ellenfelét, kapura törése során ezért a játékvezetők piros lappal kiállították.

Forgó Erzsébet – Soltvadkerti KUSE edzője:

-A kecskeméti és a mai mérkőzésen is rengeteg hibával játszottunk és a valós tudásunktól messze elmaradó teljesítményt nyújtottunk. Az utóbbi időszakban mindössze egyetlen edzése volt a csapatnak a két mérkőzés között, így felkészülésről nem nagyon beszélhetünk. A sportcsarnokba nem tudtunk bejönni asztalitenisz verseny miatt és most hétvégén is hasonló a helyzet. A fiatalok hozzáállásával nincs gond, megpróbálnak mindent, de a mai mérkőzésen is látszott, hogy fizikálisan és súlyban sem tudjuk felvenni a versenyt a felnőttekkel. A korosztályos bajnokságban ez a gárda megszokta, hogy rendszeresen sok góllal nyertek és most minden labdáért meg kell küzdeni az utolsó másodpercig. Az első negyedóra után elkerülhető gólokat kaptunk, tompán játszottunk, nagyon sok hibával és ez döntő volt a végeredmény szempontjából. A sok kiállítást nem szeretném komolyabban véleményezni, de azt el kell mondanom, hogy nagyon sok előzménye volt ennek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (69 db kép)
MEGOSZTÁS