A Képviselő-testület „Kiskőrös Város Sportjáért” díjat adományozott Miklós Ferenc részére. A díjat 2023. március 15-én a Polgármesteri Hivatal dísztermében vette át Domonyi László polgármestertől, ünnepélyes keretek közt.
Miklós Ferenc

„Kiskőrös Város Sportjáért” díj
díjazott: Miklós Ferenc

Miklós Ferenc, a Tolna vármegyei Tevel községben született, 1952. május 9-én.

-Hirdetés-

Szülei az erdélyi Hadikfalváról jöttek Magyarországra 1941-ben.

Az általános iskolai tanulmányait Tevelen végezte, majd Szekszárdon cipész végzettséget szerzett.

Az iskolai tanulmányokat követően Bonyhádon dolgozott, 1978-ban költözött Kiskőrösre.

1982-től a kiskőrösi Postánál lett kézbesítő 2010-ig, azóta nyugdíjas.

Gyermekkora óta szerette a sportot, különösen a labdarúgást. A Tevel utánpótlás csapataiban és a megyei I. osztályú felnőtt gárdában is szerepelt aktív játékosként. 1982-1987-ig pedig játékvezetőként.

1978-tól látogatja a kiskőrösi labdarúgó mérkőzéseket, eleinte, mint szurkoló, majd rendezőként vett tevékenyen részt a klub működésében. Az 1990-es évek elejétől, mint technikai vezető dolgozik az egyesületnél. Segít a jegyzőkönyvek megírásában és elkíséri a csapatot az idegenbeli mérkőzésekre is.

Több, mint 40 éve dolgozik a kiskőrösi labdarúgó csapatnál teljes elhivatottsággal, önzetlenül, társadalmi munkában, anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Részese volt a kiskőrösi labdarúgás legnagyobb sikereinek, amikor az együttes megnyerte az NB III-as és az NB II-es bajnokságot is, amivel történelmet írva Bács-Kiskun megye első NB I-es csapatát adta a város. Aktív részese volt a kiskőrösi labdarúgás újraindításának, és neki is köszönhető, hogy most Kiskőrösi LC néven van csapata a városnak, amellyel a megyei III. osztályból indulva, a megyei II. osztályt megnyerve jutott az együttes, és szerepel most is a megyei I. osztályban. A Kiskőrösi LC-nél dolgozva részese volt több Megyei Kupa győzelemnek is.

Kiskőrös Város Képviselő-testülete „Kiskőrös Város Sportjáért” díjat adományozott  Miklós Ferenc részére.

Kapcsolódó cikk
Ünnepélyes keretek közt adták át az önkormányzati elismeréseket Kiskőrösön
Ünnepélyes keretek közt adták át az önkormányzati elismeréseket Kiskőrösön
Kiskőrösön több évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön önkormányzati elismeréseket adományoznak. Az idei átadó ünnepségre a Polgármesteri...

Méltatás: Kiskőrös Város Önkormányzata
Fotók: Juhász D. Géza

MEGOSZTÁS
Írta: vira