A Képviselő-testület „Kiskőrös Város Gazdaságáért” díjat adományozott Szlanka Pálné részére. 

„Kiskőrös Város Gazdaságáért” díj
díjazott: Szlanka Pálné

-Hirdetés-

Szlanka Pálné Bodonyi-Kovács Ilona Kiskőrösön született, 1960. december 27-én.  Tősgyökeres kiskőrösi lakos, itt járt általános iskolába, 1979-ben érettségizett a Petőfi Sándor Gimnáziumban, csupán az egyetemi tanulmányok idején került el Kiskőrösről Gödöllőre, majd Keszthelyre. Ott okleveles agrármérnökként diplomázott. A felsőfokú tanulmányai befejeztével hazajött és 40 évvel ezelőtt Kiskőrösön kezdett el dolgozni. A négy évtized alatt munkával töltött évei alatt, hű maradt városához. Folyamatosan képezte magát munkaterületén, letette az értékpapír szakvizsgát, mérlegképes könyvelői képesítést is szerzett, amit meg is újított.

Pályakezdőként üzemgazdászként, majd statisztikusként lépett be a munka világába, a GYES után pedig könyvelési csoportvezető pozícióba került.

Első munkahelye a Kiskőrösi Állami Gazdaság volt, ahol 1991 november végéig dolgozott. Ezután a Budapest Bank NyRT Kiskőrösi fiókjához ment át, ahol, mint főelőadó helyezkedett el. Akkor a forgalomelőkészítés, a deviza értékesítés tartozott feladatkörébe. De volt vállalati hitelező, vállalati betétkezelő, értékpapír ügyintéző, ügyfélszolgálati vezető, értékesítési vezető, valamint 2004 és 2011 között fiókvezető is.

2011 októberében került a kiskőrösi polgármesteri hivatalhoz. Először, mint könyvelő, majd megbízott pénzügyi osztályvezetőként dolgozott. 2013. január elsején nevezték ki az osztály élére. Munkáját minden területen az alaposság, a precizitás, a pontosság jellemezte.

Ebben a munkaköri beosztásban dolgozott, egészen korkedvezményes nyugdíjaztatásáig, amikor úgy döntött, hogy él a nők számára biztosított lehetőséggel és 40 év munkaviszony után befejezi az aktív munkát.

Kiskőrös Város Képviselő-testülete „Kiskőrös Város Gazdaságáért” díjat adományozott Szlanka Pálné részére.

Kapcsolódó cikk
Ünnepélyes keretek közt adták át az önkormányzati elismeréseket Kiskőrösön
Ünnepélyes keretek közt adták át az önkormányzati elismeréseket Kiskőrösön
Kiskőrösön több évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön önkormányzati elismeréseket adományoznak. Az idei átadó ünnepségre a Polgármesteri...

Méltatás: Kiskőrös Város Önkormányzata
Fotók: Juhász D. Géza

MEGOSZTÁS
Írta: vira