A Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapatának utánpótlás gárdái közül az U17-es csapat a korosztályos országos bajnokság LU17 III. osztályának G csoportjában szerepel. Az együttes a 11 csapatos bajnokságban jó teljesítményt nyújt és harcban van a dobogós helyekért.

-Hirdetés-

A fiatalok legutóbb március 17-én léptek pályára, amikor hazai környezetben fogadták a küzdelemsorozat tabelláját százszázalékos teljesítménnyel vezető karcagi Sütő Kézisuli együttesét. A kiskőrösiek a bajnokságból kiemelkedő ellenféltől 34-26 (13-17) arányú vereséget szenvedtek: Madácsi – Barkóczi 4, Kiss K. 4, Csenki 2, Németh I. 6, Soproni 2, Ilia 3. Csere: Andrási, Csatlós K., Csóka, Kálmán 2, Karf 2, Vida 1.

A kiskőrösi együttesből néhány meghatározó játékos hiányzott ezen a napon, de így is mindent megpróbáltak a lányok, hogy megnehezítsék ellenfelük dolgát. Az első félidőben végig szoros volt a találkozó és tartották a lépést a vendégekkel a hazai fiatalok. A szünet után négygólos hátrányból is visszajöttek a mérkőzésbe a kiskőrösiek és egy emberelőnyös helyzetet kihasználva kétgólos hátránynál (19-21) támadhattak, de nem sikerült újabb gól szerezniük. A 45. perctől kezdődően 22-24-es állást követően 7 gólt szereztek zsinórban a karcagiak, amivel eldöntötték a találkozó sorsát. A kiskőrösiek ezzel a vereséggel a 4. helyen állnak a tabellán 16 ponttal, mindössze 2 ponttal lemaradva a dobogós helyektől.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:
-Tudtuk, hogy a mai napon a bajnokság legjobb csapatával találkozunk és szerettük volna megnehezíteni a dolgukat. Úgy gondolom, hogy sokáig partiban voltunk és nagyon meg kellett küzdeniük a vendégeknek a győzelemért. Ami a különbséget jelentette a mai napon az a két csapat védekezése között mutatkozott meg, mivel mi nem voltunk eléggé feszesek és zártak ilyen téren. Mindezek mellett viszonylag sok ziccert hagytunk ki, miközben a karcagiak sokkal jobb arányban értékesítették a helyzeteiket. Ki kell emelnem, hogy a csapat végig küzdött és nagyon lelkesen kézilabdázott az utolsó másodpercekig. A mai hozzáállásra nem lehet panasz és ilyen akarással még szép eredményeket érhetünk el a továbbiakban. A bajnokságban két csapat van, amely gyengébb játékerőt képvisel, a karcagiak pedig kiemelkednek a mezőnyből, a többiekkel viszont nagy harcban lehetünk még a dobogós helyek valamelyikének megszerzéséért.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS