A Kiskőrösi Városi Sporttelep felújítási munkálatai miatt a megyei első osztályú bajnokság 16. fordulójában a Kiskőrös a Baját fogadta Akasztón.  Mindkét együttes első tavaszi győzelmét szerette volna megszerezni, ez végül a vendégeknek sikerült.

-Hirdetés-

A 15. perc hozta meg az első nagy ziccert, amikor a vendég Csiki Noel mehetett egy az egyben a kapusra, azonban Tóth Zoltán jól jött ki és lábbal hárítani tudott. A 35. percben egy jobb oldali vendég szöglet után a labda a bal kapufára szállt, majd közelről Goretich Gergő lőtte be a lasztit a hazai hálóba, 0-1. A 44. percben volt az első említésre méltó lehetősége a Kiskőrösnek. Nagy Attila bal alsóba tartó szabadrúgását védte Sztruhák Kristóf a vendégek portása.

Kiskőrösi LC

A második félidőben az első helyzet a hazaiak előtt adódott, Petrovics Kevin bal oldali beadása után Eugene Salami lőtt közelről mellé. A 47. percben a vendégek részéről Csiki lövését védte Tóth Zoltán. Az 57. percben a haza kaputól jó 20 méterre szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. A labda mögé Baladin Dominik állt, lövése pedig a bal felsőben landolt, 0-2. A 65. percben Csiki Noel került nagy helyzetbe, de most még nem tudott túljárni Tóth eszén. A 69. percben azonban már góllá érett a sok kihagyott Csiki helyzet. Baladin előre ívelt labdája után a bajai támadó lőtt a hazai hálóba, 0-3. A 80. percben újra egy az egyben mehettek a vendégek a kapussal szemben, Török Endre lövését azonban bravúrral védte Tóth. A 86. percben összejött a szépítés a Kiskőrösnek. Salami passza után a csereként beálló fiatal Szabó Dávid lőtt gólt, 1-3.

A találkozóról elmondható, hogy megérdemelt vendégsiker született.

Bajai LC

Kiskőrösi LC – Bajai LC 1-3.

Kiskörösi LC: Tóth, Torgyik, Pekker (Amin A.), Dulai (Szabó), Nagy, Salami, Tóth, Gyenizse (Andó), Agócs (Petrovics), Amin Á., Budai

Bajai LC: Sztruhák, Fehér, Németi, Knap, Bölcskei (Kerezsi), Csiki (Pokker), Baladin, Vukovits (Török), Goretich, Mezőfi (Urlauber), Szeibert (Szabadi) vezetőedző: Koch Tamás

Kovács László technikai vezető Kiskőrösi LC: Teljesen megérdemelt a Baja győzelme. Az idei évben most nyújtotta a legkevesebbet a csapat. Érhetetlen hibákat követtünk el, nem tudnék olyat mondani ahol betartottuk azt, amit megbeszéltünk előre. A mutatott játék és a mentalitás az ma nagyon gyenge volt. Egy pozitívuma volt a mérkőzésnek, nem azért mert gól lőttünk, hanem mert egy fiatal játékosunk talált be. Ezen kívül több pozitívumot nem tudok felhozni.

Koch Tamás vezetőedző Bajai LC: A múltkori utolsó perces pontvesztésünk után nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mert mindenféleképpen meg szerettük volna szerezni a három pontot. Úgy érzem, hogy összességében magabiztosan sikerült megnyernünk a találkozót. Meg voltak a helyzeteink. Ha még határozottabbak vagyunk a kapu előtt, akkor lőhettünk volna még több gólt is. De így sem lehetek telhetetlen. Kiemelném azt, hogy viszonylag kevés helyzetet adtunk az ellenfélnek a gólszerzésre, nekünk viszont a kapu előtt határozottabbnak kellett volna lennünk. Volt két-három olyan helyzetünk ahol egy az egyben vittük a kapusra a labdát és nem tudtuk berúgni. Ez bármikor visszaüthet, a múlt héten bele is léptünk ebbe a folyóba. Nekünk most kijött a lépés jó időben, jó pályán és jó játékvezetés mellett gyűjtöttük be a három pontot.

MEGOSZTÁS