A Képviselő-testület „Kiskőrös Város Ifjúságának Oktatásáért és Neveléséért” díjat adományozott Ridegné Váli Zsuzsanna részére. A díjat 2023. március 15-én a Polgármesteri Hivatal dísztermében vette át Domonyi László polgármestertől, ünnepélyes keretek közt.
Ridegné Váli Zsuzsanna

„Kiskőrös Város Ifjúságának Oktatásáért és Neveléséért” díj
díjazott: Ridegné Váli Zsuzsanna

Ridegné Váli Zsuzsanna Budapesten született, 1957 december 18-án. 1981-ben földrajz-matematika szakos középiskolai tanárként került Kiskőrösre, s kezdte meg pályafutását a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum jogelőd intézményében. Az új ismeretek iránti fogékonyságát jól tükrözi, hogy aktív pedagógusként – szinte elsők között az országban – informatika szakos szaktanári diplomát is szerzett, így 1987-től már ezt a tantárgyat is tanította – nemcsak a középiskolában, de felnőttoktatás keretében a szegedi 2F, illetve a hódmezővásárhelyi Informatikai Magániskola pedagógusaként is. A KEVI gimnáziuma több évtizede ECDL vizsgahelyszín, ami részben neki is köszönhető.

-Hirdetés-

Az új dolgok iránti fogékonyságát egész pályafutása alatt megőrizte: a kétszintű érettségi vizsgarendszer bevezetésekor elsők közt jelentkezett és szerzett jogosultságot emelt szintű érettségi vizsgáztatásra. Közben közoktatási vezetői képzésen is részt vett, s ez utóbbi diplomáját is hasznosítva 2009-től már igazgatóhelyettesként vett részt az intézmény irányításában.

Feladatait mindig nagyon lelkiismeretesen, energikusan végezte, illetve végzi, s igazi közösségi emberként arra is mindig nagyon nagy hangsúlyt fektetett, hogy akár osztályfőnökként, akár igazgatóhelyettesként helyt álljon. Optimizmusa, fáradhatatlan munkavégzése, lelkesedése a fiatalok számára is inspiráló, mint ahogy követendő példa kollégái számára innovatív szemléletmódja, klasszikus értékrendje és pozitív életszemlélete is.

Kiskőrös Város Képviselő-testülete „Kiskőrös Város Ifjúságának Oktatásáért és Neveléséért” díjat adományozott Ridegné Váli Zsuzsanna részére.

Kapcsolódó cikk
Ünnepélyes keretek közt adták át az önkormányzati elismeréseket Kiskőrösön
Ünnepélyes keretek közt adták át az önkormányzati elismeréseket Kiskőrösön
Kiskőrösön több évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön önkormányzati elismeréseket adományoznak. Az idei átadó ünnepségre a Polgármesteri...

Méltatás: Kiskőrös Város Önkormányzata
Fotók: Juhász D. Géza

MEGOSZTÁS
Írta: vira