A Képviselő-testület „Kiskőrösért” díjat adományozott Turán Istvánné részére. A díjat 2023. március 15-én a Polgármesteri Hivatal dísztermében vette át Domonyi László polgármestertől, ünnepélyes keretek közt.
Turán Istvánné és Domonyi László

„Kiskőrösért” díj
díjazott: Turán Istvánné

Turán Istvánné, Juhász Margit Kiskőrösön született, 1962. január 2-án. 1986-ban magyar – könyvtár szakon szerzett diplomát, majd 2002-ben a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Felsőfokú Kulturális Menedzserképző Programján megszerezte a „Kulturális menedzser” diplomát is. Szakmai tudását számos alkalommal erősítette a különféle tanfolyamokon.

-Hirdetés-

Több, mint 40 éve dolgozik a kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Az elmúlt évtizedekben a könyvtár valamennyi könyvtári munkaterületén tevékenykedett. A 80-as évek elején a könyvtári nyilvántartási és a katalogizálási feladatait tanulta meg és gyakorolta a munkakörében, majd gyermekkönyvtáros, később felnőtt tájékoztató, olvasószolgálati dolgozó volt. 2000-ben a könyvtár igazgatója lett.

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Bács-Kiskun Megyei Szervezetének is tagja.

Az idő úgy hozta, hogy az elmúlt két évben még inkább fontossá vált az a 24 órában elérhető szolgáltatáspaletta, amit kollégáival együtt kialakítottak a könyvtár olvasói számára.

Mindig fontosnak tartotta, hogy a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban képzett és segítőkész könyvtárosok várják az oda betérőket. Munkáját szolgálatnak tekintette.

Azt vallotta és vallja, hogy a könyvtár elsősorban értéket őrző és közvetítő műhelyként volt, van és lesz. Mégpedig nem másért, mint az olvasó emberért. A könyvtár szolgáltatásainak szervezését ugyanakkor a tanulás szolgálatába állította.

Szakmai ismereteit és tapasztalatait rendszerezni képes, a könyvtári működésének fejlesztéséhez javaslatokkal bíró, azok elfogadásához munkatársait megnyerni képes szakemberként dolgozott.

Kiskőrös Város Képviselő-testülete „Kiskőrösért” díjat adományozott Turán Istvánné részére.

Kapcsolódó cikk
Ünnepélyes keretek közt adták át az önkormányzati elismeréseket Kiskőrösön
Ünnepélyes keretek közt adták át az önkormányzati elismeréseket Kiskőrösön
Kiskőrösön több évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön önkormányzati elismeréseket adományoznak. Az idei átadó ünnepségre a Polgármesteri...

Méltatás: Kiskőrös Város Önkormányzata
Fotók: Juhász D. Géza

MEGOSZTÁS
Írta: vira