A megyei I. osztályú női labdarúgó bajnokság első tavaszi fordulójában a tabella élcsapatainak rangadójára került sor. A március 19-én Kiskőrösön lejátszott találkozón a tabella élén egyaránt 25 ponttal álló Kiskőrösi LC a Kecskeméti LC gárdáját fogadta.

A mérkőzést a Városi Sporttelep felújítási munkálatai miatt a Szabadidő Parkban kialakított pályán játszották le, melyen a kiskőrösiek 3-0 (0-1) arányú vereséget szenvedtek: Kupsza – Dobák (Szempék), Ballagi, Kakusziné Szlovák K., Kovács L., Végh, Terecskei, Ilyés (Zahorszki), Szűcs.

-Hirdetés-

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott és a kapuk kevés alkalommal voltak veszélyben. A vendégek egy védelmi hibát kihasználva szereztek vezetést a 37. percben Ésik Enikő révén (0-1).

A szünet után szerencsés körülmények között lőtték a kecskemétiek a második góljukat, amikor a védőkről lecsorgó labda a 43. percben Bertalan Laura elé pattant, aki értékesítette a ziccert (0-2). A kiskőrösi lányok nagyot küzdöttek, de a hazaiak támadásaiból hiányzott az átütőerő és néhány távoli lövésen kívül nem tudtak igazán veszélyesek lenni a kecskemétiek kapujára. A 0-3-as végeredmény a 79. percben alakult ki, amikor a kecskeméti Szabó Enikő nagy erejű lövése után vágódott a labda a kiskőrösi kapuba.

Makó Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:

-A mai mérkőzés előtt voltak gondjaink, mert többen hiányoztak a csapatból. A felnőtt csapat kapusai közül ma senki sem állt a rendelkezésemre, így az U15-ös gárda hálóőre Kupsza Alíz segített most nekünk, aki teljesítményére nem lehetett panasz. A kezdőcsapatból sajnos többen hiányoztak, így tartalékosan tudtunk pályára lépni az igen jó játékerőt képviselő kecskemétiek ellen. Úgy gondolom, hogy a vereség ellenére tisztességesen helyt álltak a lányok és küzdöttek. Nagyon sajnálom, hogy a kecskemétiek első két találata a vendégek számára szerencsés körülmények között született, hiszen nem kidolgozott akciók után szerezték azokat. Bízom abban, hogy majd a kecskeméti mérkőzésre már teljes kerettel tudunk kiállni és visszavághatunk a mai vereségért. Az látszik, hogy a ma pályára lépő két csapat végezhet a tabella élén, mely küzdelemben szeretnénk az utolsó pillanatig versenyben maradni a bajnoki címért folyó küzdelemben.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS