A Képviselő-testület „Kiskőrös Város Egészségügyi és Szociális Ellátásáért” díjat adományozott Cebei Ágota részére. A díjat 2023. március 15-én a Polgármesteri Hivatal dísztermében vette át Domonyi László polgármestertől, ünnepélyes keretek közt.
Cebei Ágota

„Kiskőrös Város Egészségügyi és Szociális Ellátásáért” díj
díjazott: Cebei Ágota

Cebei Ágota Kiskőrösön született, 1963. május 28-án.

-Hirdetés-

Édesanyja és édesapja mezőgazdasággal és állattartással foglalkozott, akiktől a kitartást, alázatot, becsületességet és a munka szeretetét kapta örökségül. Általános iskolai tanulmányait a Bem József Általános Iskolában végezte. Jeles tanulóként felvételt nyert a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolába, ahol 1981-ben szerezte meg az érettségi bizonyítványát.

Ezt követően a kiskunhalasi Semmelweis Kórház traumatológiai osztályán kezdett el dolgozni, mint nővér, majd későbbiekben az osztály főnővére lett.

1995-től Kiskőrösön asszisztensként helyezkedett el. Hosszú ideig segítette az orvosok munkáját a reumatológián, a háziorvosi praxisban, a bőrgyógyászaton a régi szakorvosi rendelőintézet épületében. 2007-ben kérték fel a szakorvosi rendelőintézet főnővéri feladatainak ellátására. 2002 és 2021 között volt aktív tagja a szakorvosi rendelőintézet dolgozói kollektívájának.

Gyakorlatilag szakmai pályafutását nem csak hogy kezdte a kiskunhalasi kórházban, hanem mivel a pandémiás veszélyhelyzet miatt őt is átirányították a járványkórházba – onnan is ment nyugdíjba, élve a nők számára biztosított korkedvezményes nyugdíjba vonulási lehetőséggel 40 év munkaviszony után.

Sok családnak nyújtott támaszt idős vagy nagyon beteg hozzátartozóiknál. Segített a végső pillanatot átlépni, igyekezett méltósággal az utolsó útjukra kísérni a betegeket.

Olyan hatalmas munkabírással dolgozott, ami keveseknek adatik meg, becsülettel és rendkívüli odaadással végzett minden rábízott feladatot.

 Kiskőrös Város Képviselő-testülete „Kiskőrös Város Egészségügyi és Szociális Ellátásáért” díjat adományozott Cebei Ágota részére.

Kapcsolódó cikk
Ünnepélyes keretek közt adták át az önkormányzati elismeréseket Kiskőrösön
Ünnepélyes keretek közt adták át az önkormányzati elismeréseket Kiskőrösön
Kiskőrösön több évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön önkormányzati elismeréseket adományoznak. Az idei átadó ünnepségre a Polgármesteri...

Méltatás: Kiskőrös Város Önkormányzata
Fotók: Juhász D. Géza

MEGOSZTÁS
Írta: vira