A Képviselő-testület „Kiskőrös Város Sportjáért” díjat adományozott Weiszhaupt János részére. A díjat 2023. március 15-én a Polgármesteri Hivatal dísztermében vette át Domonyi László polgármestertől, ünnepélyes keretek közt.
Weiszhaupt János

„Kiskőrös Város Sportjáért” díj
díjazott: Weiszhaupt János

Weiszhaupt János 1954. április 28-án született Kiskőrösön, kőfaragásból és mezőgazdaságból élő szülők második gyermekeként. Szülei evangélikus vallásúnak keresztelték. Iskolai tanulmányait Kiskőrösön végezte: általános iskolába felsőcebén járt, majd kitanulta a géplakatos, ezután az autó-motorszerelő szakmát.

-Hirdetés-

A munkahelyi évek alatt a Kiskőrösi Állami Gazdaságnál, a MÁV Vontatási Főnökségénél, a Bács-Kiskun megyei SZÖVTEK Vállalatnál, az IGV- Irodagép és Finommechanikai Vállalatnál dolgozott.

Buszvezetőként a Kiskőrös Petőfi Spartacus Sportegyesületnél, majd a Stadler Fc-nél vállalt munkát.

1990-ben kezdte meg a nemzetközi autóbuszos különjáratok vezetését.

1995-2003 között a saját tulajdonú különjárati buszos vállalkozásban W-Champion Kft. berkeiben, 2007-től napjainkig a Szarvas Kft., majd a Kőrös Tanker menetrend szerinti kiskőrösi helyi járatainak, valamint a Halas Busz Kft. menetrend szerinti helyi járatainak szakmai irányítója.

A futball világában már 15 évesen jelen volt, 1969-ban leigazolt a kiskőrösi csapathoz.

Sorkatonai szolgálai ideje alatt, 1975-ben a Kalocsai Honvéd jobboldali középpályásaként rúgta a labdát.

1977-ben befejezte az aktív futballozást, azonban nem távolodott el a foci világától teljesen. 1978-tól utaztatta a kiskőrösi futball csapatokat versenyekre, mérkőzésekre, majd a ’90-es évektől a saját vállalkozásán keresztül folytatta ezt a tevékenységét. Nem csak sofőr a focicsapatnál: ha kell, füvet nyír, a pályára vonalakat fest, bográcsmester.

Mondhatjuk róla, hogy ő a klub motorja, minden korosztály, csapat nagy szeretettel beszél róla.

Kiskőrös Város Képviselő-testülete „Kiskőrös Város Sportjáért” díjat adományozott  Weiszhaupt János részére.

Kapcsolódó cikk
Ünnepélyes keretek közt adták át az önkormányzati elismeréseket Kiskőrösön
Ünnepélyes keretek közt adták át az önkormányzati elismeréseket Kiskőrösön
Kiskőrösön több évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön önkormányzati elismeréseket adományoznak. Az idei átadó ünnepségre a Polgármesteri...

Méltatás: Kiskőrös Város Önkormányzata
Fotók: Juhász D. Géza

MEGOSZTÁS
Írta: vira