Március 21. nemcsak a tavasz első napja, hanem egyben a Down-szindróma világnapja is.  Világszerte fontosnak tartják, hogy a világnapon keresztül felhívják a figyelmet a fogyatékkal élők nehézségeire, az elfogadásra, és a megfelelő támogatásra, hogy a társadalmi esélyegyenlőség ne csak egy álomkép legyen.

A Kiskőrösi EGYMI munkatársai minden évben előrukkolnak valami olyan kampánnyal, amiről mi is igyekszünk beszámolni olvasóinknak.

-Hirdetés-

2021-ben, a világnap alkalmából Demcsik Lászlóval és feleségével, Andreával beszélgettünk, akik közösen nevelik kislányukat, a Down-szindrómával élő Johannát – aki a Kiskőrösi EGYMI tanulója -.

Kapcsolódó cikk
„Legyél boldog!” – üzeni a Down-szindrómás Demcsik Johanna
„Legyél boldog!” – üzeni a Down-szindrómás Demcsik Johanna
Március 21. nemcsak a tavasz első napja, hanem egyben a Down-szindróma világnapja is.  Világszerte fontosnak tartják, hogy a világnapon keresztül...

2022-ben felemás zoknis villámcsődületet rendeztek Kiskőrös városközpontjában a Kiskőrösi EGYMI munkatársainak részvételével.

Kapcsolódó cikk
VIDEÓ: Felemás zoknis villámcsődület a Kiskőrösi EGYMI részvételével
VIDEÓ: Felemás zoknis villámcsődület a Kiskőrösi EGYMI részvételével
Március 21-én ünnepeljük a Down-szindróma világnapját, mely alkalomból felemás zoknit húzott a Kiskőrösi EGYMI kollektívája és kivonult a főtérre, hogy...

Az idei évben mini közvélemény-kutatást végeztek a Down-szindróma világnapjára.

Viedner Mónika utazótanári intézményegység-vezető és kollégája: Sztojka Betti,  Kiskőrös embereit kérdezték. Olyan kérdéseket tettek fel, mint:
Hallottak-e már a Down-szindrómáról?
Van-e az ismerőseik között Down-szindrómával élő?
Ha három szóval jellemezni kellene őket, mit mondanának?
Szívesen megismernének-e olyan embert, aki kedves, kitartó, szeretetteljes?

„A különbség kisebb, mint gondolnád.”

 

Videó: Viedner Mónika facebook oldala
Kiemelt kép: illusztráció (iStock) 

MEGOSZTÁS