Március 22-én közel 20 napirendi pontról szavaztak és döntöttek Kiskőrös Város Képviselő-testületének tagjai a Városháza dísztermében.

Egy sürgősségi napirendi pontot követően a Petőfi Sándor Városi Könyvtár tevékenységéről szavaztak a képviselők. Rennes Éva ismertette, hogy a beszámolót a könyvtár megbízott vezetője, Szabados Anna készítette el, melyet a képviselők el is fogadtak.

-Hirdetés-

A tegnapi képviselő-testületi ülés alkalmával, a második napirendi pont a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő beszámolójának elfogadásáról szólt, melyet a Kőrösszolg Kft. üzemeltet. Schäffer Tamás ügyvezető igazgató szóbeli kiegészítést is tett a testületi ülés alkalmával. Elmondta, hogy beszámolójukban feltüntették a pénzügyi, statisztikai kimutatásokat is, így leginkább aktualitásokról beszélt.

Kapcsolódó cikk
A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő továbbra is meglepően jó jegyárakat kínál
A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő továbbra is meglepően jó jegyárakat kínál
Mint arról korábban már beszámoltunk, 2023. január 16. és április 15. között csökkentett szolgáltatásokkal, a szomszédos Hotel Imperial fürdőkomplexumában üzemel...

Bejelentette, hogy 2023. április 15-el, a fürdő készen áll arra, hogy újra a  megszokott helyén fogadja vendégeit. Az újranyitás ütemezetten fog megvalósulni. Nagypénteken, április 7-én a kemping kezdi el újra a működését, mely jelenleg a fürdővel együtt még zárva tart. A próbaüzem, amit ilyenkor biztosítani kell, a kemping leendő vendégei számára elérhetővé teszi a fürdő egyes szolgáltatásait is. Azért döntöttek így, mert az utóbbi időben nagyon sok kempingszervezet kereste meg őket azzal, hogyha lehetőség nyílik rá, akkor húsvétkor szeretnék igénybe venni szolgáltatásaikat. Április 15-től azonban már a megszokott módon üzemel majd a kiskőrösi fürdő, amennyiben a próbaüzem sikeresnek bizonyul. Az elmúlt három hónapban azon dolgoztak, hogy az újranyitás alkalmával a megszokott szolgáltatási kört egy emelt színvonalon, javított körülmények között, szebb külsővel nyújthassák a fürdő vendégeinek. Arra azonban nem volt lehetőségük, hogy a szolgáltatási kört bővítsék, de nagyon sokat dolgoznak azon, hogy a megszokott szolgáltatások tekintetében a vendégek tapasztalhassák a színvonal emelkedését. Hozzátette, hogy az infraszauna és a gőzkabin is felújításon esett át. Abban bíznak, hogy az újranyitás zökkenőmentes lesz. Kiemelte, hogy a rendszerek újraindítása kiemelt mérnöki feladatot igényel.

Domonyi László polgármester elmondta, hogy az újranyitás minden bizonnyal áremelkedéssel fog járni.

Ugyanakkor igyekeznek kedvező és versenyképes szolgáltatási palettát és árjegyzéket nyilvánosságra hozni – hamarosan – , ami tükrözi mindazon értékeket, amit a fürdő képvisel. Azt szeretnék, ha az új árakat megértéssel fogadná a fürdő közönsége – tette hozzá Schäffer Tamás. 

Pohankovics András képviselő felvetette, hogy vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy a kiskőrösi lakcímkártyával rendelkező lakosok kedvezményt vehessenek igénybe.

Majd a napirendi ponthoz hozzászólt Ungvári Ferenc képviselő is, aki elmondta, hogy tulajdonképpen a tavalyi év alapján tudják csak beállítani azt az árat, ami gazdaságossá teheti a fürdő működését.

Ungvári Ferenc és Filus Tibor

Döntöttek tagi kölcsön nyújtásáról a Kőrösszolg Kft. részére, 20 millió forint értékben, mely likviditásuk folyamatos fenntartása és zavartalan biztosítása miatt szükséges.

Ezt követően tárgyaltak a 2023. évi költségvetés módosításáról is. A Pénzügyi Osztály vezetője elmondta, hogy az önkormányzat még 2022-ben nyújtott a Wattay Sportcsarnok megépítéséhez 41 millió forint támogatást. Ez nem került felhasználásra, vissza is fizette a Centrum, így már az is bekerült a költségvetésbe. Illetve további támogatási összegekről is szó esett, melyek beépítésre kerültek a bevételi és a kiadási oldalon is.

Döntöttek a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátások térítési díjáról is. Ennek értelmében az önkormányzat az idősek otthoni ellátásánál az intézményi térítési díjat 4100,- Ft/fő/nap összegben határozta meg, míg a bölcsődei gondozási intézményi térítési díját a számított intézményi térítési díjnál alacsonyabb összegben, 700 Ft/fő/nap összegben határozta meg.

Módosították az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendeletet is, melynek okairól dr. Turán Csaba jegyző számolt be.

A következő napirendi pont kapcsán szintén dr. Turán Csaba ismertette, hogy módosult a Köztemetőről és a Temetkezés Rendjéről szóló önkormányzati rendelet is, így a jövőben a temetkezési szolgáltató felé kell megfizetni a költségeket.

Szedmák Tamás, Domonyi László, dr. Turán Csaba

Elhangzott, hogy 2023. április 1-jétől 2028. március 31-ig, azaz 5 év határozott időtartamra Szabados Annát választották meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatójának, 11 igen szavazattal. Domonyi László polgármester jó munkát kívánt az igazgatóasszonynak.

A Kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskolába felvehető tanulók maximális létszámának növeléséről is döntöttek. Az intézmény kérésére 300 fő-ben határozták meg a tanulói létszámot.

Szlovák Pál

A szünet után több vagyoni ügyben hoztak döntést a képviselők és határozatokat módosítottak a városrendezési tervre vonatkozóan.

 

A fotók a testületi ülés előtt készültek. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira