A KEVI művészeti projekthetének keretében került megrendezésre március 24-én délelőtt a kiskőrösi Petőfi Emlékmúzeum galériájában a Kiskőrösi Evangélikus Iskola művészetek munkaközössége által szervezett szavalóverseny 5-6., és 7-8. évfolyamos diákoknak. A népdaléneklési verseny után a Petőfi Sándor által írt versek kerültek előtérbe.

A szakmai zsűri elnöke, Szabadszállási Jánosné mellett Dr. Filus Erika, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatója, valamint Turán Istvánné, a kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár egykori intézményvezetője kapott helyet.

Dr. Filus Erika, Szabadszállási Jánosné, Turán Istvánné (b-j)
-Hirdetés-

A Kiskőrös térségéből érkező általános iskolás diákok egy kötelező –Petőfi Sándor: Jövendölés-, és egy szabadon választott Petőfi Sándor által írt verssel készültek.

5-6. évfolyam helyezettjei:

  1. Pálinkás Attila (Bócsai Boróka Általános Iskola, felkészítő tanár: Horváth-Mucsi Tímea)
  2. Litauszki Domonkos (Kiskőrösi Bem József Általános Iskola, felkészítő tanár: Durst Klaudia)
  3. Gusztos Virág (Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, felkészítő tanár: Mészárosné Körmendi Anita)

7-8. évfolyam helyezettjei:

  1. Takács Liza (Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, felkészítő tanár: Gurzó Lászlóné)
  2. Katona Imre (KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola, felkészítő tanár: Romfáné Flaisz Anita)
  3. Endre Márta Veronika (KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, felkészítő tanár: Agócs Ákosné)
A helyezést elért versenyzők

A verseny végén minden résztvevő emléklapot kapott. A helyezettek a délutáni képzőművészeti kiállításmegnyitón vehették át az ajándékaikat, ahol a nyertesek (Pálinkás Attila és Takács Liza) újra elszavalták a versenyen elhangzott műveket.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Kapcsolódó cikk
Népdaléneklési versenyen szereztek minősítést a diákok
Népdaléneklési versenyen szereztek minősítést a diákok
Március 21-én délelőtt a kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI dísztermében került megrendezésre a Kiskőrösi Evangélikus Iskola művészetek munkaközössége által szervezett népdaléneklési verseny....

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (111 db kép)
MEGOSZTÁS