A KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum művészetek munkaközössége által szervezett díjátadó ünnepség keretében nyílt kiállítás a képzőművészeti verseny legjobb munkáiból 2023. március 24-én délután a kiskőrösi Petőfi Emlékmúzeum emeleti galériájában.

A díjátadón elmondták, hogy a versenyeknépdaléneklési verseny, szavalóverseny, képzőművészeti verseny- várakozáson felüli eredményt hoztak a versenyzők száma, minőségi munkája, és énektudásuk tekintetében egyaránt.

-Hirdetés-

Az eseményen az arany minősítést szerzett Lajkó Liza, valamint Tóth Gréta énekelte el a népdaléneklési versenyen elhangzott dalait. A kedden lezajlott versenyről továbbá a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola csapata – Danics Liza, Garzó Gréta, Győri Emma, Kovács Panna, Prindler Petra, Zöld Hanna– mutatta be a népdalcsokrot, mellyel szintén arany minősítést szereztek. A versmondó verseny nyertesei közül Pálinkás Attila, és Takács Liza működött közre a műsorban.

Lajkó Liza

Szentgyörgyiné Szlovák Mária, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum igazgatónője beszédében kiemelte, a pedagógusoknak nem csak az a feladatuk, hogy az előírt tananyagot megtanítsák a diákoknak, hanem a művészetben és a sportban is egyaránt támogatniuk kell őket.

„A mai felgyorsult és változó világban senki nem tudja biztosan megmondani, hogy 10-15 év múlva milyen tudásra, szakmára lesz a legnagyobb szükség, de az biztos, hogy kreativitásra, jó kommunikációs készségre, és csapatban való együttműködésre mindig szükség lesz a boldoguláshoz. Az igazán fontos dolgokhoz személyiség kell, amihez egyéniség szükséges. Ehhez járul hozzá a sport, a művészet.” – mondta Szentgyörgyiné Szlovák Mária.

Szentgyörgyiné Szlovák Mária, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum igazgatónője

A képzőművészeti versenyre közel 200 alkotással neveztek az óvodások és diákok, melynek témája „A természet” volt. A pályaművek Akasztóról, Soltvadkertről, Kiskőrösről, Izsákról, Kecelről, és Tázlárról érkeztek.

A munkákat Babucsikné Zeikfalvy Anna grafikusművész, művésztanár; és Cserményi Boglárka rajztanár zsűrizte.

Babucsikné Zeikfalvy Anna a díjátadóval egybekötött kiállításmegnyitón elmondta, hogy a természet küszködve az időjárással, az emberiséggel, ha tavasszal megjelenik az első napsugár, kivirul. Ezt tükrözte az a sok-sok beérkezett alkotás is. „Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, mert mindegyik alkotáson látszott az a nagy-nagy igyekezet, amely eltérő technikával próbálta megfogalmazni az ébredő tavaszt” – tette hozzá.

Babucsikné Zeikfalvy Anna grafikusművész, művésztanár

Óvodás kategória helyezettjei:

  1. Eiler Csongor Zalán (II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tázlári Tagintézmény Óvodája; felkészítő: Szabó Anett)
  2. Jancsovics Adél (KEVI Harangvirág Óvoda; felkészítő: Tiriczné Szabó Szilvia)
  3. Vavrek Lia ((II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tázlári Tagintézmény Óvodája; felkészítő: Szabó Anett)

Különdíj:

Vikor Nelli (KEVI Harangvirág Óvoda; felkészítő: Scrob Erzsébet)

Alsó tagozatos kategória helyezettjei:

  1. Turcsán Armand (SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola, felkészítő: Szentgyörgyi Erika)
  2. Sinkár Amira (Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola Soltvadkert, felkészítő: Hollós Ágnes)
  3. Szabó Barnabás (Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola Soltvadkert, felkészítő: Furákné Tóth Ildikó)

Különdíj:

Furák Eszter (Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola Soltvadkert, felkészítő: Furákné Tóth Ildikó)

Felső tagozatos kategória helyezettjei:

  1. Furák Levente (Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola Soltvadkert, felkészítő: Furákné Tóth Ildikó)
  2. Bolemányi Anna (KEVI Petőfi Általános Iskola, felkészítő: Benyikné Takács Edina)
  3. Varga Vivien (Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola Soltvadkert, felkészítő: Furákné Tóth Ildikó)

Különdíj:

Németh Annamária (SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola, felkészítő: Szentgyörgyi Erika)

Középiskola kategória helyezettjei:

  1. László Tímea Boglárka (KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Technikum, felkészítő: Furák Attila)
  2. Knébelspisz Eszter (KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Technikum, felkészítő: Furák Attila)

A népdaléneklési és a versmondó verseny helyezettjei is itt vehették át a díjazással járó ajándékukat.

Gratulálunk a versenyeken részt vett óvodásoknak, diákoknak!

Kapcsolódó cikk
Népdaléneklési versenyen szereztek minősítést a diákok
Népdaléneklési versenyen szereztek minősítést a diákok
Március 21-én délelőtt a kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI dísztermében került megrendezésre a Kiskőrösi Evangélikus Iskola művészetek munkaközössége által szervezett népdaléneklési verseny....
Kapcsolódó cikk
Szavalóversenyen idézték fel Petőfi Sándor szellemiségét a felső tagozatos tanulók
Szavalóversenyen idézték fel Petőfi Sándor szellemiségét a felső tagozatos tanulók
A KEVI művészeti projekthetének keretében került megrendezésre március 24-én délelőtt a kiskőrösi Petőfi Emlékmúzeum galériájában a Kiskőrösi Evangélikus Iskola művészetek...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (115 db kép)
MEGOSZTÁS