Életének 81. évében 2023. március 23-án elhunyt Izsák László, a kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatója.
Izsák László 1942-ben született Izsákon, majd 1945-től Kiskőrösön nevelkedett. Itt végezte általános- és középiskolai tanulmányait is.
Kiskőrösi katonai szolgálata alatt szerezte meg alapfokú könyvtáros végzettségét, majd 1973-ig a honvédség könyvtárát vezette.
1976-ban szerezte meg főiskolai végzettségét és abban az évben lett a kiskőrösi Járási-Városi Könyvtár igazgatója. 1990. december 31-ig látta el ezt a feladatot, majd helyismereti könyvtárosként folytatta munkáját. Mérhetetlen szakmaszeretetének és felelősségérzetének köszönhetően gyarapodott a könyvtár helytörténeti gyűjteménye. Munkáját 1985-ben a szakmai közösség „Szabó Ervin Emlékérem” elismerésben részesítette.
1993-ban az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtártudományi és Módszertani Központjában könyvtári informatikus szakvizsgát, majd 1999-ben könyvtári szakértő vizsgát tett. 1994-től nyugdíjazásáig, 1999-ig újra könyvtárvezetőként dolgozott.
 
Könyvtárinformatikus végzettségének megfelelően kezdeményezője és végrehajtója volt a könyvtár informatikai fejlesztésének. Könyvtárvezetőként a „szolgálni a város lakosságát” célt tartotta a legfontosabbnak, ennek érdekében fejlesztette a könyvtár szolgáltatásait, támogatta munkatársai szakmai fejlődését.
 
Gyakran járatlan utakat választó, de az utódoknak irányt mutató “Könyvtárosként” emlékezünk Izsák Lászlóra.
 

Szöveg, kiemelt kép: Városi Könyvtár Kiskőrös Facebook oldal

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.
MEGOSZTÁS
Írta: vira