Folyamatosan haladnak a kiskőrösi Városi Sporttelep felújítási munkálatai, melyek egyik utolsó fázisa a centerpálya gyepesítése. A napokban elkezdődött az igen látványos beruházási szakasz, ami által a centerpálya teljesen új gyepszőnyeget kap.

-Hirdetés-

A munkálatokról a Kiskőrösi LC alelnöke Somlyai Péter elmondta, hogy a gyeptéglát Apostagról hozták, amelyet a labdarúgó klub egy sikeres TAO pályázatnak köszönhetően tudott megvásárolni. A centerpálya gyepszőnyegének leszedése egy speciális eszközzel történt meg már korábban, amelyből gyeptégla készült és ez került áthelyezésre a „C” pálya játékterére. A lőtér melletti „C” pályán a gyomtalanítás és a munkagépekkel a szükséges talajelőkészítés után öntözőberendezés került kiépítésre, ahol egy 90 méter hosszú, 64 méter széles játéktéret tudtak kialakítani. A centerpálya teljesen új gyepszőnyeget kap a lelátó mögötti pályához hasonlóan gyeptéglából, amelynél szintén megtörténtek a talajelőkészítési munkálatok és az öntözőberendezés kiépítése. A tervek szerint a gyepszőnyeg leterítésével április első hetében már végezni fognak és a következő időszakban a fű megerősödése lesz a fő feladat a víz és a tápanyagutánpótlás biztosításával. A centerpályánál összesen mintegy 7200 m2 terület kap teljesen új gyepszőnyeget, amelyen egy 105×66 méteres játéktér lesz kialakítva, mindkét oldalon az alapvonalak mentén labdafogó hálókkal. Minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy akár NB II-es labdarúgó mérkőzéseknek is otthont tudjon adni a kiskőrösi pálya. A kispadok továbbra is maradnak a játéktér városközpont felőli oldalánál, ahol a későbbiekben tervben van mobil lelátó építése is. Az elbontásra került korlátok a pálya körül nem lesznek pótolva, mert az infrastruktúra szabályzat ezt nem követeli meg, azonban az itt lejátszandó megyei I. osztályú felnőtt mérkőzésekre majd megerősített rendezői gárdával készül a klub.

Az alelnök beszélt arról, hogy a lőtér melletti „C” pálya egyre jobb állapotba kerül és a tervek között az szerepel, hogy az április 16-án lejátszandó Tiszakécske elleni hazai mérkőzést már ott játszaná le a megyei I. osztályú felnőtt csapat. A játéktér a méreteiből adódóan alkalmas ilyen mérkőzés megrendezésére, ahol a kispadokat az Erdőtelek felőli oldalra helyezik majd el. Az elképzelés szerint a „C” pályánál a nézőket majd egy kiszalagozott területen tudják elhelyezni, és tervezik erre a részre ülőhelyek kialakítását is.

A Városi Sporttelepen mindezek mellett az önkormányzat beruházása által újult meg a lelátó rész, amelyen 800 ülőhely lett kialakítva, melyből 400 fedett rész alatt van. Elkészült a 400 méteres futópálya salak borítással és kiépítésre kerültek az atlétika egyéb elemei is, mint távolugrás, diszkoszvetés, súlylökés vagy a magasugráshoz szükséges részek. A lelátó főbejárat felőli részénél az büfé konténer is felállításra került. A beruházás 225 millió forintos pályázati támogatásához további 25 millió forintot tett hozzá önerőként az önkormányzat.

A teljes beruházás átadására várhatóan május 1-jén kerül sor a Városi Sportmajális alkalmával ünnepélyes keretek között.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS