2023. április 1-jén szombaton, idei turnéjuk második előadását tartották a soltszentimrei Csonka Színkör amatőr társulat tagjai a csengődi művelődési házban. Egy francia krimi komédiát dolgoztak át saját ízlésük szerint, és mutatták be Hullajó nyomozó címmel.

 

-Hirdetés-

A társulat 2009 óta töretlen sikereket ér el a vármegye településein. Hosszú kihagyás után jelentkezett most a színkör egy új előadással. A darabot a soltszentimrei közönség tekinthette meg elsőként a február 25-i és 26-i dupla premieren.

Sokan voltak kíváncsiak a csengődi előadásra

Április 1-jén Csengődön, Andó István, a Csonka Színkör vezetője köszöntötte a nézőközönséget és nyitotta meg az estet.

A darab egy közjegyzői irodában játszódik. A történetben főszerepet kapott egy rutinos nyomozó és egy állandóan fecsegő telefonos kisasszony, aki Sherlock Holmes-nak képzeli magát. Végül együtt oldják meg a rejtélyes ügyet.

A színdarab most is elnyerte a nézők tetszését, hálás vastapssal jutalmazták a humoros előadást.

Andó István

Andó István, a Csonka Színkör csoportvezetője így nyilatkozott:

„A darabokat közösen választjuk, megnézzük a csapaton belül a női-férfi eloszlásokat és eszerint választjuk, vagy kellő esetben igazítjuk a darabot. A díszleteket és a jelmezeket is saját magunk készítjük. Van, aki a tervezésekből, van, aki a megvalósításból veszi ki a szerepét. Mindenki fontos láncszeme ennek a jól működő csapatnak. A fellépésekre hosszas ideig készülünk, minden apró részletet igyekszünk jól és szórakoztatóan kidolgozni.”

Az elhalasztott fülöpszállási előadást május 21-én 17 órakor tekinthetik meg az érdeklődők.

A Csonka Színkör szeretettel vár minden kedves érdeklődőt előadásaira, az alábbi helyszíneken és időpontokban:

ÁPRILIS 23. – IZSÁK,
MÁJUS 20.  – JAKABSZÁLLÁS,
MÁJUS 21. – FÜLÖPSZÁLLÁS,
JÚNIUS 4. – SZABADSZÁLLÁS

A színkör jelenlegi felállása, tagjai: Andó István, Borsos Barna, Gelencsérné Pintér Katalin,Gelencsér Sarolta, Gelencsér Tamás,  Hetényi Alexandra, Orosziné Andrea, Sallay György, Sörösné Barna Csilla. 

 

Fotók, szöveg: Kiss Barbara 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira