Több éves hagyományokhoz híven „Nyuladalom” húsvétváró délelőttöt rendeztek a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban április 06-án. Ingyenes családi kézműves foglalkozáson, és mókás tojásvadászaton vehettek részt a gyermekek, akiket két ismert és szeretett mesehős is meglátogatott, mindemellett nyuszikat is simogathattak.

-Hirdetés-

Szabadi-Maglódi Kitti a Petőfi Sándor Művelődési Központ intézményvezetője elmondta, hogy a kézműves foglalkozáson tojástartó nyuszit készíthettek a gyerekek kartonpapírból, aminek a kosarába csokitojást kaptak az ügyeskedők. Mindeközben az aulában nyuszisimogatásra is lehetőség volt.

Kézműves foglalkozáson

Ezt követően közös tojáskeresésre indultak az érdeklődők a művelődési ház előtti téren, amelyen a Fazekas Légvár jóvoltából közreműködött Mickey egér és Minnie egér a kicsik nagy örömére. A megtalált tojásokért cserébe egy kis ajándékkal kedveskedtek a szervezők a gyerekeknek, melyhez a kiskőrösi Tesco Áruház járult hozzá finomságokkal.

A tojáskeresés startvonalán sorakoztak az izgatott gyerekek
A hideg időt feledtették a magasba szálló buborékok, amiket a gyerekek önfeledt örömmel próbáltak elkapni.
Varázslatos ,,buborékfogócska”

A Városi Könyvtár és a Petőfi Sándor Művelődési Központ közösen díszítette fel az intézmény mellett található fákat, zöld területet a húsvét témakörében.

Húsvétra hangolódva

A művelődési központ kollektívája a közösségi szolgálatot teljesítő diákokkal közösen krétával „Nyuszitlon” ugrálóiskolát, ügyességi pályát rajzoltak fel a művelődési központ előtti térre, amit kipróbálhatnak a gyerekek az ünnepek alatt is.

A tavalyi évhez hasonlóan a Petőfi Sándor Művelődési Központ ablakaiban „Húsvétra hangolódó” húsvéthoz kapcsolódó kérdések olvashatók, melyek megfejtésével színesíteni tudják a családok, sétálók a szabad levegőn eltöltött időt.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (197 db kép)
MEGOSZTÁS