A Kiskőrösi LC utánpótlás csapatai közül az U16-os gárda a megyei korosztályos bajnokság déli csoportjában szerepel. Az együttes a tavaszi szezonban jó teljesítményt nyújt, miután a fiatalok az idei évben lejátszott mindhárom bajnoki találkozójukat megnyerték.

A kiskőrösi együttes a tavaszi nyitányon a bajaiakat győzte le hazai környezetben 3-1-re, majd Jánoshalmán nyertek 9-0-ra. A csapat legutóbb április 6-án lépett pályára, amikor a Szabadidő Parkban kialakított pályán 8-0-ra (1-0) győzték le a Kiskunhalasi FC gárdáját: Döme – Jáger, Jónás, Ambrus, Kusztos, Györgye, Kelemen (Nilesan), Gémesi (Kecskeméti), Viczián, Solymosi, Kolozsi.

-Hirdetés-

A találkozó mintegy félórás csúszással kezdődött, mert a cserejátékos nélkül kiálló kiskunhalasiak későn érkeztek meg. Ez a közjáték a kiskőrösieket zavarta meg jobban, mert az első félidőben nem volt gördülékeny a hazaiak játéka.

A kiskőrösiek a találkozó elején az 5. percben Jáger Bence révén szereztek vezetést, de a mezőnyfölényük ekkor még további gólokban nem mutatkozott meg.

A szünet után a hazai fiatalok sorra dolgozták ki a gólhelyzeteket és több távoli lövésből szerzett nagy góllal nyertek 8-0-ra. A találatokat a második félidőben Kusztos Erik, Györgye Richárd-2, Jáger Bence, Gémesi István és Kolozsi Zalán-2 szerezték. A kiskőrösi csapat a jó tavaszi rajtnak köszönhetően felzárkózott az élcsapatokhoz a tabellán, és 10 mérkőzésen szerzett 21 pontjával a 4. helyen áll, azonos pontszámmal a második és harmadik bajaiakkal, valamint kalocsaiakkal, mindössze három ponttal lemaradva az első helyezett bácsalmásiaktól.

Kiskőrösi LC U16-os gárdája
Füleki Antal – Kiskőrösi LC edzője:

-Az előjelek nem voltak biztatóak a mai mérkőzésre, mert az edzés látogatottság gyér volt ezen a héten. Annak ellenére, hogy ma a gyengébb játékerőt képviselő kiskunhalasiakat nagy gólkülönbséggel legyőztük, a mutatott játékkal nem vagyok maradéktalanul elégedett. A mai napon mutatott játékunknál több van a csapatban, amit tavasszal az élcsapatok közé tartozó bajaiak ellen be is mutattunk. Próbáltuk a kiskunhalasiak ellen a támadójátékra helyezni a hangsúlyt, és már a labdakihozataloknál letámadtuk az ellenfelünket. A betömörülő vendégekkel szemben a széleken kellett volna több támadást vezetnünk, mert amikor ott voltak akcióink, akkor azokból gólokat szereztünk. A mérkőzés félórás késéssel kezdődött el, ami az első félidőre rányomta a bélyegét és meglátszott a teljesítményünkön, mivel álmosan, lassan játszottunk. A második félidőben aztán feljavult a teljesítményünk és átlövésekből szereztünk néhány igen szép találatot. A gyengébb őszi szereplésünk után most mérkőzésenként próbálunk egyre jobban felzárkózni a tabellán az élcsapatokhoz, akikkel lesznek még rangadóink.
A célunk az, hogy olyan eredményeket érjünk el, amivel a szezon végére odaérhetünk a dobogóra.

MEGOSZTÁS