Véget ért a jégkorong szezon: jól teljesítettek a kiskőrösi csapatok

Az elmúlt hetekben nagyon sok tornán és mérkőzéseken vettek részt a HC Kiskőrös jégkorong csapatai. A különböző korosztályokban az országos bajnokságokban szereplő együttesek igen szép eredményeket értek el.

-Hirdetés-

A klub edzője Kosóczky Nikolett elmondta, hogy a februárban megtartott hazai rendezésű U10-es tornán a kiskőrösiekkel együtt négy csapat indult. A kiskőrösiek a KESI Sólymok csapatát (Kecskemét), a Dunaújvárosi Acélbikákat, és a VUA Pandákat (Budapest) látták vendégül.

A HC Kiskőrös U10-es csapata

A gyerekek nagyon jól érezték magukat, éremmel és oklevéllel tértek haza. A tornán a fiatalok 2×15 percet játszottak egymással. A kiskőrösi játékosok: Kovács Szofi (kapus), Mádai László, Mádai András, Szita Maja, Szita Pál, Szita Ivett, Fekete Dorka, Márkó Kevin, Kiss Máté.

A HC Kiskőrös U8-as csapata

Szintén februárban adott otthont a HC Kiskőrös jégcsarnoka egy U8-as tornának is, melyen a hazaiak két gárdával vettek részt: egy teljes lányokból álló csapattal (Bambik) és egy teljes fiúkból álló csapattal (Szarvasok). Ezen kívül az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia (Székesfehérvár) szintén két csapattal, a KESI Sólymok (Kecskemét), és VUA Pandák (Budapest) vettek részt a tornán. A jó hangulatú tornán a gyerekek 1×18 percet játszottak percenkénti sorcserével. A kiskőrösi játékosok: lányok – Fábián Panna, Hrutka Doroti, Jancsó Lili,Kovács Nóra, Kovács Polli, Kovács Szofi, László Zselyke, Lehőcz Bodza, Vízkeleti Nóra, Fekete Dorka, Suba Jázmin, fiúk – Csvila Lajos, Fábián Peti, Kárász Vince, Lőrik Regő, Mádai András, Szabadi Tamás, Zsikla Lázár, Csintalan-Cselovszki Levin, Kőházi András, Kis Máté.

A kiskőrösi jégpálya szezon zárásaként a szülők kaptak lehetőséget február végén, hogy kipróbálják a jégkorong sportág szépségeit. A „szülő-gyermek mérkőzésen” volt rengeteg esés, nevetés, móka és gyermek kacaj. Az apró játékosok itt igazán kiélhették magukat, és hatalmas örömmel alkalmazták az edzéseken tanult „cseleket”, mellyel a szüleiket tudták megviccelni. A szülők rájöttek, hogy ők milyen könnyen kiabálnak a palánk széléről egy-egy mérkőzés vagy edzés alkalmával a gyerekeiknek, és ez a gyakorlatban nem is olyan egyszerű. Lényegében a szülők és a gyermekek arcán is a végtelen büszkeség csillogott. Ezt követően egy „batyus” megvendégelés következett a Büfé teremben, ahol a hangulat csak fokozódott.

A HC Kiskőrös U14-es csapata

A HC Kiskőrös U14-es csapata tabella elsőként 32 ponttal jutott a középszakasz torna rendszerébe. Itt KASI USE (Kaposvár), a Csabai Farkasok (Békéscsaba), a Jégkert SE (Budapest) és a Szabolcsi Sólymok (Nyíregyháza) csapataival kellett megküzdeniük, ahol csoport harmadikként jutottak be a legjobb négy közé (1 vereséggel és 2 győzelemmel). Hatalmas volt az öröm, hisz bejutást kaptak ezzel a McDonald’s 3×3 záró fesztiváljára, amelyet március végén rendeztek meg Óbudán. Itt az első mérkőzést a Szolnok Orcas csapatával játszották, ahol 7-3 lett az eredmény a Szolnok javára. Ezután a harmadik helyért küzdhettek meg a Jégkert csapatával, amely találkozón viszont 9-3-ra a HC Kiskőrös fiataljai nyertek. Hatalmas volt az öröm a gyerekek között, hisz egy gyönyörű bronzéremmel térhettek haza. A kispályás bajnokság megmutatta a játékosoknak, hogy ez egy nagyon szuper út amin fel tudják magukat tornázni, és jövőre az aranyérem lesz a cél. A kiskőrösi U14-es játékosok: Molnár Ferenc, Gyenizse Balázs, Fodor Béla Bálint, Grausza Dávid, Palacio Alejandro, Szikszai Zente, Nehéz Attila, Judák Ádám, Tímár Norbert, Trapp Bence, Hegedűs Nimród, Pecznyik Péter, Pivarcsi Bence.

A HC Kiskőrös felnőtt csapata

A felnőtt csapat a tavalyi évekhez hasonlóan a Felnőtt 3×3 Bajnokságba nevezett, ahol idén a HC Kiskőrös mellett a Soproni Jégtörők, a Csabai Farkasok (Békéscsaba) és Marosi Penge Faterok (Makó) csapatai vettek részt a küzdelemsorozatban. Az együttesek torna rendszerben játszottak egymás ellen, ahol mindenki rendezett egyet hazai környezetben és utazott a többire. A bajnokságban a HC Kiskőrös tabella élén zárta az alapszakaszt, majd az Erste Felnőtt 3×3 záró fesztiválon a Makóval és a Békéscsabával játszott döntőt. Itt szoros végjáték után a HC Kiskőrös nyerte meg az Erste Felnőtt 3×3 Bajnokságot. A kiskőrösi játékosok: Kosóczky Tibor (kapus), Dobszai Csaba (kapus), Szekeres Károly, Elekes Levente, Opauszki Gábor, Szabó Dávid, Krecs Sándor, Mádai Marcell, Szöllősi Szabolcs, László Károly, Hodován Zoltán, Tóth Máté, Kuti Andor.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS