A vármegyei harmadosztályú bajnokság közép csoportjának 20. fordulójában az Akasztó FC II. a jelenlegi listavezető Vadkert FC STE II. együttesét fogadta. A hazaiak tavasszal még nem szenvedtek vereséget éppen úgy, mint a vendégek. Mindkét csapatnak egy döntetlen mellett öt győzelme volt ezen találkozóig tavasszal. Így a kilátogató szépszámú közönség egy jó találkozóra számíthatott. A rangadón végül a listavezető gyűjtötte be a három pontot.

-Hirdetés-

Már az első percektől magához ragadta a kezdeményezést a vadkerti együttes, sőt a vezetést is gyorsan megszerezték. Sztankovics lecsúszott lövése után Kelemen gyűjtötte be a labdát, majd lapos beadását közelről Kővári Csaba lőtte be a kapuba 0-1. Ezek után többször is a hazai kapuson múlott, hogy nem nőtt tovább a különbség. Váczinak többször is nagyot kellett védenie a soltvadkerti helyzetek után. A hazaiak nem igazán jutottak el helyzetig.

Pecznyik és Kelemen csatája a levegőben

A második félidőben a 68. percben Szamosi, majd két perccel később Kővári is eltalálta a felső lécet. A találkozó végül két perc alatt dőlt el a 77. és a 78. percben. Előbb Szabó Attila hibáját használta ki Kővári Csaba és növelte a vendég előnyt kettőre 0-2. Majd egy percre rá Kelemen Róbert jól eltalált lövése landolt a hazai kapu bal alsó sarkában 0-3.

A találkozó összképét nézve megérdemelt vendég siker született.

Hlavácsot, Balogh próbálja szerelni
Akasztó FC II. – Vadkert FC STE II. 0-3

Akasztó FC II.: Váczi, Szabó Sz. (Szabó Márk), Fésüs T., Pecznyik (Váczi R.), Szabó Máté (Szabó A.), Tóth (Soós Z.), Suhajda, Borsik, Gubán, Hlavács (Soós F.), Fésüs D.

Vadkert FC STE II.: Frittmann, Font (Windecker), Szekér (Tasnádi), Rózsa, Papp, Kővári, Sztankovics (Engler), Kelemen (Frank), Szamosi, Balog, Varga (Somogyi)

Fésüs Dávid – Akasztó FC II.:
– Tudtuk nagyon jól, hogy egy nehéz ellenfél jön. Első helyen állnak a tabellán. Láthatta mindenki, hogy méltányos az első helyük. Nagyon jól játszottak. Sajnos erőben felül is múltak minket. Megérdemelten győzött a Soltvadkert. Akár nagyobb arányú győzelmet is arathattak volna a vendégek. Többször a hazai kapufa is velünk volt. Nekünk meg nem volt kapura lövésünk. Mi továbbra is a harmadik helyért vagyunk versenybe és szeretnénk azt megszerezni. További sok sikert kívánok a Soltvadkertnek!

Frank Gábor – Vadkert FC STE II.:
– Kemény mérkőzésre számítottunk. Tudtuk, hogy az Akasztó jó formában van. Láttuk is egy páran a meccsüket a múlt héten, Kaskantyún. Bár azon a mérkőzésen voltak a megye egyes csapatból visszajátszóik. Így nem tudtuk jól megállapítani, hogy ténylegesen mit is tud az Akasztó. Én egy masszív csapatnak tartom az Akasztón. Hazai pályán abszolút három esélyes volt a találkozó. A játék képe alapján viszont azt láttam, hogy az első perctől már a mi akaratunk érvényesült. Jók voltak a beindulásaink. A területeket jobban támadtuk. Pontosak voltunk, támadólag léptünk fel és ezt az Akasztó nehezen tudta lekövetni. Viszont nagyon sok helyzetet kihagytunk, pontatlanok voltunk a befejezéseknél. A szünetben mondtam is a srácoknak, hogy ahhoz képest, hogy ilyen tempót tudunk diktálni, nem vagyunk annyira eredményesek, mint amennyire kellene. Több koncentrációt kértem a befejezéseknél. Az előnyünket kissé későn tudtuk növelni, de a második gólunk után egyből jött a harmadik. Ott el is dőlt a találkozó. Megérdemelt győzelmet arattunk. További sok sikert kívánok az Akasztónak!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS