A Kiskőrösi LC utánpótlás gárdái közül az U14-es csapat az MLSZ Regionális U14-es Bajnokság Déli Csoportjában szerepel. Az együttes az alapszakaszban olyan eredménnyel zárt, hogy jogot szerzett a felsőházi rájátszásban való részvételre. A fiatalok a felsőház hétcsapatos küzdelemsorozatában próbálnak helytállni.

-Hirdetés-

Az együttes a felsőházi rájátszásban olyan gárdák ellen lép pályára, mint a LUA Baja, a Makó FC, a szegedi SZEOL SC, a Dunaújváros, a Hódmezővásárhelyi FC és a Törökszentmiklósi FC. A kiskőrösiek legutóbb a 9. fordulóban léptek pályára, amikor a Szabadidő Parkban kialakított pályán fogadták a LUA Baja együttesét, akiktől 4-0 (0-1) arányú vereséget szenvedtek: Lomjánszki – Tóth B., Csík, Brada, Sipos (Jáger), Polereczki (Bodonyi-Kovács/Pohankovics), Kovács K. (Takáts), Csatlós, Radolfi, Tiricz, Judák.

Az április 21-én lejátszott találkozó alkalmával a kiskőrösiek a tabellát százszázalékos teljesítménnyel vezető bajaiakat fogadták, akiktől korábban hétgólos vereséget szenvedtek idegenben.

A hazai csapat az első félidőben szervezetten védekezett és a kontratámadásokból próbáltak veszélyesek lenni. A bajaiak birtokolták többet a labdát, de a vezető találatukat egy védelmi hibából tudták csak megszerezni a 25. percben (0-1). A szoros első félidő után a második félidő elején a vendégek kapusa buktatta a kiskőrösiek támadóját a büntetőterületen belül az 50. percben, ami után tizenegyeshez jutottak a hazaiak. A büntetőt Tiricz Áron végezte el, aki a jobb oldali kapufa mellé lőtte a labdát, így nem változott az eredmény. A kihagyott tizenegyes után a találkozó végére elfáradtak a kiskőrösiek és nagy védelmi és egyéni hibák után szerzett gólokkal nyert a bajai együttes 4-0-ra. Ezzel a vereséggel a kiskőrösiek 8 mérkőzés lejátszását követően a 7. helyen állnak három döntetlenből szerzett 3 ponttal.

Szlovák László – Kiskőrösi LC edzője (U14):

-Bíztam abban, hogy a mai napon meg tudjuk lepni a bajaiakat és nagyon szoros mérkőzést tudunk majd velük játszani. Amennyiben azt nézem, hogy legutóbb Baján 7-0-ra kaptunk ki, akkor a mai eredmény és a mutatott játékunk egyértelműen előrelépést jelent. Közel álltunk ahhoz, hogy a tabellát veretlenül vezető ellenfelünkkel szemben egy bravúros eredményt elérjünk, de sajnos a bekapott góloknál nagy egyéni hibákat követtünk el. Úgy gondolom, hogy a végeredményt jelentősen befolyásolta a kihagyott büntetőnk, mert egyenlíthettünk volna és az egy teljesen új lendületet adhatott volna a csapatnak. A képességekkel, a játéktudásunkkal ma sem volt probléma, azonban a fiúknak is elmondtam, hogy a komolyabb eredményekhez többet kell edzeni, mert a végét fizikálisan már jobban bírta az ellenfelünk. A hátralévő fordulókban van még három hazai és egy idegenbeli találkozónk, amelyeken szeretnénk jó eredményeket elérni és a bajnokság végére előrelépni a tabellán.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS