Két év után újra jelenléti tankerületi angol versenyt rendezett a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola, 2023. április 27-én délután. A három járásból – Kiskunhalas-Jánoshalma, Kunszentmiklós, Kiskőrös – felsős évfolyamonként három illetve négy diák érkezett a versenyre. Ők voltak a nyertesei a járási szintű megmérettetésnek, melyre a Bócsai Boróka Általános Iskolában került sor.

A versenyt hosszú évek óta a Bem iskola idegen nyelvi munkaközössége szervezi. Jaksa Mónika, a munkaközösség vezetője elmondta, hogy ebben az évben Aminné Szabó Ildikó, Hirsch-Kelemen Kata, Turóczy Anita és Kovács Gábor voltak a segítői. Valamint a közösségi szolgálatos gimnazista fiatalok, akik a diákok eligazításában és a dolgozatok javításában is tevékenykedtek. A feladatlapokat Kovács Gábor segített összeállítani.

Bem iskolás díjazottak a felkészítő pedagógusokkal (b-j) Jaksa Mónika, Pohankovics Zsombor, László Péter Domán, Aminné Szabó Ildikó
-Hirdetés-

A versenyen három részképesség-területen mérték össze tudásukat a gyerekek: a hallott és az írott szövegértése, nyelvtani teszt.

A díjazottak –  minden évfolyamon három versenyző – a Csepi Könyvesbolt által felajánlott angol nyelvű regényt és oklevelet kaptak.

A délutánt Lasztovicza László főigazgató nyitotta meg, és méltatta a diákok eddigi eredményeit. Kiemelve, milyen nagy jelentősége van ezeknek a tehetséggondozó versenyeknek a gyermekek és az iskolák életében. Majd Jaksa Mónika osztotta meg a versennyel kapcsolatos tudnivalókat, megköszönte a felkészítő pedagógusok munkáját és sok sikert kívánt mindannyiuknak.

Az alábbi eredmények születtek:

 

A tankerületi angol verseny ebben az évben véget ért, de a szervezők reményüket fejezték ki, hogy az elkövetkezendőkben is találkozhatnak majd a versenyzőkkel.

Az eseményről készült képeink megtekinthetők cikkünk galériájában.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (71 db kép)
MEGOSZTÁS