Ingyenes ruhaosztást szervezett Kaskantyún a Rászoruló Magyarokért Egyesület 2023. április 29-én szombaton délelőtt a Hunyadi utcában, a gubafa alatt. Ez alkalommal főként lakossági felajánlásokból származó női-férfi-gyermekruhák, cipők, táskák, gyermekholmik, játékok, babaholmik és kisebb lakberendezési tárgyak, konyhai eszközök találtak új gazdára.

-Hirdetés-

A kaskantyúi székhelyű Rászoruló Magyarokért Egyesület elnöke elmondta, hogy ők nemcsak karácsonykor, hanem tulajdonképpen egész évben ott segítenek, ahol csak tudnak, és amennyire erőforrásaik ezt megengedik. Országhatártól függetlenül igyekeznek mindenkit elérni, aki nehéz körülmények között él. Adományaik által nemcsak tárgyakat és élelmiszereket kapnak a rászorulók, hanem törődést és figyelmet is, mely sokszor legalább ugyanolyan fontos. 
Virág Tibor, az egyesület elnöke és kis segítői

– Szinte minden hétvégén viszünk adományokat olyan rászoruló családoknak, akikről információt kapunk a családsegítők vagy az egyházak által. Nemrégiben Orgoványon egy ötgyermekes édesanyának segítettünk tárgyi, illetve élelmiszer adományokkal. Sok egyházzal és szervezettel vagyunk együttműködésben. Több településen: Kiskunmajsán, Kiskőrösön és Kecelen is vannak olyan személyek, akik gyűjtik nekünk a holmikat. Mivel a raktárkészletünk mostanra nagyon felhalmozódott, ezért azt találtuk ki, ingyenes ruhaosztást szervezünk a kaskantyúi embereknek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy sajnos erre a tevékenységünkre egyre nagyobb az igény, mivel nem csak rászoruló családoknak nyújtunk segítséget, időseknek, egyedül élőknek, gyermekes családoknak egyaránt támogatást jelent, hogy szép állapotú ruhákhoz, használati tárgyakhoz juthatnak hozzá. Terveink szerint háromhavonta tartanánk ehhez hasonló ruhaosztást, hogy mindenki az adott évszaknak megfelelően tudjon öltözködni. A megmaradt árukészletet pedig bedobozoljuk és együttműködés keretében elvisszük az erdélyi civil szervezetek vezetőinek, akik aztán a rászoruló magyar családok között osztják szét a csomagokat. Próbáltunk velük egy olyan együttműködést is kötni, hogy a helyi fiatalokat kivihessük Erdélybe. A szállás ott adott, szóval csak a busz költségeire gyűjtünk – mesélte Virág Tibor, az egyesület elnöke. 

Az elmúlt három év alatt kisbusszal, személyautóval és raktárral is gyarapodott az egyesület eszközparkja. Facebook oldaluk aktív, aki segítségre szorul, vagy támogatást szeretne felajánlani, az egyesület közösségi oldalán, vagy Virág Tibornál jelezheti azt.

„Nem kell megváltoztatnod a világot!
Elég ha a saját tetteidre odafigyelsz!”

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS