A Kiskőrösi LC utánpótlás csapatai közül az U16-os gárda a megyei korosztályos bajnokság déli csoportjában szerepel. Az együttes kiváló tavaszi szereplésének köszönhetően minden reményük megvan a fiúknak arra, hogy a szezon végén dobogós helyen zárjanak.

Az együttes a bajnokság 13. fordulójában a tavaszi szezon csúcsrangadóját játszotta hazai környezetben, amikor a tabellát vezető Bácsalmási PVSE gárdáját fogadták. A Szabadidőparkban kialakított pályán április 29-én lejátszott találkozó alkalmával a kiskőrösiek 1-0 (0-1) arányú vereséget szenvedtek a bácsalmásiaktól: Döme – Viczián (Kelemen), Kolozsi, Solymosi, Ambrus (Juhász), Kusztos, Györgye, Gémesi (Nilesan), Rohoska, Jónás, Jáger.

-Hirdetés-

A kiskőrösiek a mérkőzés előtt a második helyen álltak, a vendég bácsalmásiak pedig a tabella vezetőjeként léptek pályára. A hazai fiatalok jó formában várták a találkozót, hiszen minden tavaszi mérkőzésüket megnyerték és zsinórban hat győzelmet arattak. A mérkőzés kiegyenlített játékot hozott és az első félidőben mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek. A mindent eldöntő találatot a bácsalmásiak szerezték az első félidő végén, amikor a 45. percben találtak a kapuba (0-1).

A szünet után a küzdelem dominált a mérkőzésen, melyen jól őrizte előnyét a vendég együttes, a kiskőrösiek pedig hiába küzdöttek, az egyenlítés nem sikerült a fiataloknak.

A kiskőrösi csapat ezzel az eredménnyel 13 mérkőzés lejátszását követően 27 ponttal a második helyen áll.

Füleki Antal – Kiskőrösi LC edzője (U16):

-Úgy gondolom, hogy egy jobb őszi teljesítményünk után most a bajnoki címről is dönthetett volna ez a találkozó. A mai mérkőzésen az látszott, hogy két egyforma képességű csapat küzdött meg egymással a pályán. Nagyon szerettünk volna ma nyerni, hiszen tavasszal minden rangadónk alkalmával győztünk és bíztam a fiúkban, hogy ez most is sikerülni fog. Nagyos sajnálom, hogy egy szerencsés körülmények között szerzett találattal nyertek a bácsalmásiak és mi nem tudtunk a kapujukba találni. A tavaszi szezonunk viszont igen jónak mondható, mert jóval stabilabb, szervezettebb lett a játékunk, mint a bajnokság első felében volt. Amennyiben az utolsó fordulóban Soltvadkerten a szomszédvári rangadón nyerni tudunk, akkor a harmadik helyen zárhatjuk a szezont.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS