A megyei első osztályú bajnokság 22. fordulójában szomszédvári derbire került sor Soltvadkerten, ahol a Kecel volt a vendég. Másfél héttel ezelőtt már a két együttes találkozott a megyei kupában, ahol a Kecel győzött 3-1-re. A Soltvadkertiek szerettek volna visszavágni ezért, és az őszi vereségért is. A Kecel pedig hosszú bajnoki nyeretlenségi sorozatát szerette volna megszakítani. A találkozó végére kiderült, hogy ugyanaz az eredmény született, mint a megyei kupában másfél héttel ezelőtt. A Kecel behúzta a találkozót szintén 3-1-re.

-Hirdetés-

A kevés nagy helyzetet hozó találkozót a Soltvadkert kezdte jobban, ám a 6. percben máris hátrányba kerültek. A tizenhatos vonalánál Sajdik Áron két cselt bemutatva lőtt a hazai kapura. Lövése után a labda a jobb alsóban kötött ki 0-1. Ezek után apróbb helyzetek mindkét oldalon akadtak, de az eredmény nem változott. Így egygólos vendég előnnyel mentek szünetre a felek.

Soltvadkerti kezdő tizenegy

A második félidő elején Bashiri került ziccerbe, de lövését hárítani tudta Gerner a vendégek hálóőre. Az 59. percben duplázta meg előnyét a Kecel. Pintyi továbbítása után Gavula passzolta be laposan a labdát középre, ahol az üresen álló Torma Barnabáshoz került a labda. A keceli támadó egy állítást követően lőtt a hazai kapuba 0-2. Hat perc elteltével szépített a Soltvadkert. Radics hosszú passza után kiszorított helyzetből szerzett gólt Rácz István 1-2. Újraéledtek a vadkerti remények, azonban a 77. percben újra a Kecel talált be. Egy előre ívelt labdát nem tudtak elfejelni a hazai védők, melyre így lecsapott Torma Barnabás, aki egyedül fejelhetett Eifert kapujára. A hazai kapus hárítani tudott, majd a labda visszapattant Tormára, akiről pedig végül a vadkerti hálóba gurult a labda 1-3. Ezek után már nagyobb lehetőség egyik oldalon sem alakult ki. Így a kevés helyzetet hozó találkozón a Kecel tudott nyerni, megszakítva ezzel hosszú nyeretlenségi sorozatát.

Keceli kezdő tizenegy

Soltvadkerti TE Variens – Kecel FC 1-3     

Soltvadkerti TE: Eifert – Veszeli, Katona, Willy, Rácz, Supka (Varga), Radics, Plichta, Huszty, Gémesi (Viola), Bashiri vezetőedző: Molnár László

Kecel FC: Gerner – Vata, Bányai, Gavula, Sajdik (Holczimmer), Patai G., Torma, Bödő (Patai B.), Pintyi (Vincze), Csáki, Herczeg P. technikai vezető: Pandur László

Molnár László vezetőedző – Soltvadkerti TE:
– Nagyon nehéz bármit is mondani, mert szerintem nagyon gyengén játszottunk. De ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor két elképesztően rossz csapat mérkőzésén, a jobbik győzött. De mind a kettő messze volt attól, amit labdarúgásnak hívnak. Persze miénk volt a sokkal rosszabb. Ezen a találkozón belátásom szerint egyik együttes sem ütötte meg még a megye kettes szintet sem. Kevés futással, kevés ötlettel, sok gyenge teljesítménnyel mindkét oldalon.

Pandur László technikai vezető – Kecel FC:
– Az elmúlt hetek bajnokságban történő megpróbáltatásai után ez egyfajta gyógyír számunkra, hiszen legutoljára Kalocsán győztünk még a tavaszi második fordulóban. Sajnos szokásunktól eltérően mostanában a hazai mérkőzéseink is vereséggel végződtek. Én úgy gondolom, hogy egy megérdemelt győzelmet szereztünk. Nemrégen jártunk itt a megyei kupában akkor is 3-1-re győztünk. Még véletlenül se mondom, hogy mi ide 3-1-re szoktunk járni győzni. De most így alakult megint az eredmény. Az eredmény alakulása azért nem volt ennyire egyszerű. Az első félidőben volt egy gyors tűzijáték a mi kapunk előtt, majd mi is rendeztünk egyet a hazai kapu előtt. Arra törekedtünk, hogy a gyors játékukat és a gyors játékosaikat valahogy megfékezzük. Próbáltuk a tereket és a passzsávokat lezárni előttük. Ez nagyjából sikerült is. Annak ellenére, hogy meddő mezőnyfölényben játszott az ellenfél. Nagyjából olyan 70-30-as gólarány volt. De gólt ennek ellenére is mi szereztünk már az elején. És volt még gólszerzési lehetőségünk. Nekik is voltak lehetőségeik, de azért sikeresen blokkoltuk a lövéseiket. A második félidőben jött ránk a Soltvadkert, fegyelmezett védekezéssel próbáltuk a támadásaikat megtörni. Nagyon nagy küzdelem dominált az egész találkozón ezt hozzátenném még. És ebben a küzdelemben három játékosunkat is úgy mondom, hogy elveszítettük, mert folyamatosan le kellett őket cserélni mivel megsérültek. Az egyik belső védőnk a Bödő Dominic már az első félidőben sérült meg. Pintyi Rolandot és Sajdik Áront pedig a második félidőben szintén sérülés miatt kellett lecserélni. Közben nem feledkeztünk meg az ellencsapásokról sem, melyben most Torma Barnabás vitte a prímet és két nagyszerű gólt szerezett. Amiért gratulálunk neki és persze az egész csapatnak is, mert megtették a magukét. A megyei kupában jól szerepeltünk, eddig benne vagyunk a legjobb négybe és ott vagyunk az országos főtáblán is. Viszont a bajnokságban nem így megy. Nagyon jó és örömteli dolog, hogy a műfüves pálya megépült Kecelen, de azon nekünk valahogy nem úgy megy a játék, mint az élőfüvön.

MEGOSZTÁS