Avatar photo
Írta: Tóth Reni
Május 10-e a Madarak és fák világnapja, ennek alkalmából a Kiskőrösi Óvodák Kőrisfa tagóvodája első alkalommal szervezett jó hangulatú családi napot az óvodában. 

Az ötlet megálmodói az intézmény pedagógusai voltak, köztük a tagintézmény vezetője, Albert Amina, aki az eseményt koordinálta. A pedagógusok sokféle programmal készültek a gyermekek számára az eseményen, amely az óvoda udvarán került megrendezésre.

A gyerekek többféle ugrálóváron is játszhattak
-Hirdetés-

Többfajta állomásokat állítottak fel, amelyekben az óvodapedagógusok és dajkák, valamint a pedagógiai asszisztensek segédkeztek. A programot egy közös bemelegítéssel kezdték a jelenlévő szülők, gyermekek, és dolgozók. A gyermekek csillámtetoválást és színpompás frizurákat is csináltathattak, részt vehettek akadálypályákon, megismerkedhettek különböző hangszerekkel, de a program talán legkedveltebb eleme a különböző légvárak voltak, amelyeket kedvük szerint használhattak a Fazekas Légvár jóvoltából.

Sutus Etelka, a Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Városi Szervezetének területi vezetője  elsősegély alapismereteket tartott.

A jó hangulatú délutánon önkéntes büfé működött rengeteg finomságokból, amelyeket a szülők hoztak a jelenlévők részére. A rendezvényen használhatták a Kőrisfa Óvoda nevével ellátott repoharakat, amelyek a fenntarthatóság fogalmát hangsúlyozzák.

Különböző hangszerekkel találkozhattak a gyermekek az egyik állomáson

A gyermekek számára meglepetéssel készült a Fazekas Légvár, hiszen Tom és Jerry, valamint Bing nyuszi mesefigurái jelentek meg, és az apróságok kedvükre ölelkezhettek, fotózkodhattak a váratlan vendégekkel.

A családi délután egészen estig tartott.
Köszönet a szülőknek a rengeteg finomság felajánlásáért, valamint Fazekas Tamásnak, aki a légvárakkal támogatta az eseményt az óvodások örömére.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS