16:00 órától már kitisztulhat az ég az előrejelzések szerint, remélhetőleg javul a szavazási kedv is. 2023.május 14-én vasárnap reggel 06 órakor megkezdődött az időközi önkormányzati képviselőválasztás Kiskőrös 8. számú választókerületében. Egyelőre, vélhetően az intenzív eső miatt, a szokásosnál jóval alacsonyabb részvétel mellett zajlik a választás. A választópolgároknak este 19 óráig van lehetőségük leadni szavazatukat a számukra kijelölt szavazóhelyiségben a Kiskőrösi Wattay Technikumban.

-Hirdetés-

Az időközi egyéni választókerületi képviselő választáson két jelölt méretteti meg magát:

  • a kiskőrösi Fidesz-KDNP képviseletében Ba Edit,
  • függetlenként Tóth Viktor Márk.

A képünkön a legelső szavazók: Németh Ákos és felesége Netti.

Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere, mint Kiskőrös 8. számú választókerületének lakója is leadta szavazatát. 

Ba Edit, a Fidesz-KDNP jelöltje, mint a körzet egyik lakója is leadta szavazatát.

A független jelölt, Tóth Viktor Márk kérdésünkre nem árulta el, várhatóan mikor fog szavazni, egyelőre nem találkoztunk vele a szavazóhelyiségben.

valasztas.hu információi alapján 15:00-ig a Kiskőrös 08. választókerületben kiírt időközi választáson eddig a szavazásra jogosultak 16,07%-a, azaz  224 választópolgár adta már le a voksát. 2019. októberében ugyanekkor már 307 személy szavazott, ami akkor a jogosultak több, mint 28%-át jelentette.

Egész nap folyamatosan hírt adunk a részvételi adatokról, valamint a választás lezajlását követően a végeredményről is. Figyeljék és olvassák egész nap a vira.hu híreit!

Kapcsolódó cikk
Holnap időközi választás lesz Kiskőrösön a 8. számú körzetben
Holnap időközi választás lesz Kiskőrösön a 8. számú körzetben
Időközi önkormányzati képviselő választást tartanak május 14-én, azaz holnap Kiskőrösön a 8. számú választókerületben, mivel a körzet korábbi képviselője Markó...

 

 

MEGOSZTÁS
Írta: vira