A vármegyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban az utolsó fordulóban szomszédvári rangadóra került sor. Az alsóházi rájátszás küzdelmeinek záró napján fogadta május 14-én hazai környezetben a Soltvadkerti TE-BS Plastic együttese a Kiskőrösi NKSUSE gárdáját, mely mérkőzésen hétgólos vendég siker született.
A Soltvadkerti TE-BS Plastic csapata

Soltvadkerti TE-BS Plastic: Dúl – Nagy N., Szentpéteri 5, Gaál-Tasnádi 1, Fuszkó 1, Drenkovics 1, Bennarik 6.
Csere: Bleszák 5, Görbe, Korsós 4, Petrezselyem 1.

A Kiskőrösi NKSZSE csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi NKSZSE: Boldizsár – Kornóczi 2, Tösmagi 5, Márki 3, Zsubori 2, Schiszler 4, Csepregi 9.
Csere: Markó-Czérna 1, Kovrig-Szabó 4, László, Lucza 1.

A mérkőzés elején a kiskőrösiek szerezték meg a vezetést és az előnyt nem is engedték ki a kezükből. Az első játékrészben még próbálta tartani a lépést a kiskőrösiekkel a hazai gárda, de a vendégek lendületesebben, gyorsabban kézilabdáztak.
A szünet után a kiskőrösiek több gólt is szereztek lerohanásból, így már 10 góllal is vezettek (18-28). Az utolsó 10 percben kézilabdázott összeszedettebben a soltvadkerti csapat, így szorosabbá tudták tenni a végeredményt.

Ezzel az eredménnyel a kiskőrösiek 8 pontot szerezve megnyerték az alsóházi rájátszás küzdelmeit, a második a szegedi Tisza Volán SC csapata lett 7 ponttal, a harmadik helyen pedig a Soltvadkerti TE-BS Plastic gárdája zárt 3 ponttal.

Soltvadkerti TE-BS Plastic – Kiskőrösi NKSZSE 24-31 (12-16)

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE-BS Plastic edzője:

-Szerettünk volna a mai napon is egy olyan jó és szoros mérkőzést játszani a kiskőrösiekkel, mint a legutóbb, amikor vendégként mindössze egyetlen góllal kaptunk ki tőlük. Sajnos a mai napon tőlünk magasabb fokozatban játszottak a kiskőrösiek, miközben támadásban sokat hibáztunk és védekezésben is követtünk el olyan dolgokat, ami miatt elkerülhető gólokat kaptunk. A második félidőnek volt egy olyan szakasza, amikor az eladott labdáink, a támadásban elkövetett technikai hibánkból rendre gólokat dobott a kiskőrösi csapat és nagy különbség alakult ki a két gárda között. Az utolsó 10 percben láttam a lányokon azt, amit kértem tőlük, amikor zártabban védekeztünk, kevés hibával játszottunk és szépen végigvezetett támadásokból szereztünk gólokat. Úgy gondolom, hogy az alapszakasz végén és az alsóházi rájátszásban is voltak már olyan mérkőzéseink, amelyen látszott a csapaton a fejlődés, amire lehet majd építeni a későbbiekben.
Az egész szezont tekintve van hiányérzetem, mert az elért eredményünknél szerintem többre képes a csapat.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Nehéz helyzetben voltunk a mai mérkőzésen, mert az átlövőink sérülései miatt erre a posztra nem volt játékosunk, így kétbeállós játékkal és csapat szerkezet változtatásokkal próbáltunk helyt állni a szomszédvári rangadón. Nagyon örülök, hogy a fiatalok, akik ma lehetőséget kaptak éltek ezzel és jó teljesítményükkel járultak hozzá a sikerhez. Több jó egyéni teljesítmény is volt ma a csapatunkban, ami mellett a nagy gólarányú győzelemhez az is kellett, hogy a második félidőben több találatot is tudtunk szerezni lerohanásból. Az alsóházi küzdelmeket megnyertük, aminek örülök, de egyben nagyon sajnálom, hogy tavasszal volt az alapszakaszban egy olyan hullámvölgyünk, amikor nyerhető mérkőzéseket buktunk el és emiatt nagyon kicsivel, de lecsúsztunk a felsőházban való szereplésről.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (56 db kép)
MEGOSZTÁS