A vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában szomszédvári rangadót játszott egymással a Kiskőrösi LC II. csapata és a Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. gárdája. A találkozót május 20-án Kiskőrösön játszották le a lőtér melletti „C” pályán, amely nagy küzdelem és egygólos vendég sikert hozott.

Kiskőrösi LC II.-Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. 1-2 (1-1)

A Kiskőrösi LC II. csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC II.: Csermák – Pecznyik, Szlovák (Ribánszki), Sinkó, Dedák, Mokrickij, Madácsi, Markó, Bata (Lengyel), Kriskó (Andrási), Rácz (Dicsa).

A Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapata

Vadkert FC-Soltvadkerti TE II.: Frittmann (Engler) – Font (Tasnádi), Szekér, Rózsa, Kelemen, Papp (Vágó), Pálinkás (Putnyik), Viola (Somogyi), Szamosi, Windecker (Katzenbach), Balogh A.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, egyperces néma felállással emlékeztek meg a napokban 68 éves korában elhunyt Pákolicz István volt kalocsai játékvezetőről.

A találkozó elején már az 5. percben megszerezhette volna a vezetést a soltvadkerti csapat, amikor Pálinkás Zoltán futotta le a hazai védőket, amikor lapos lövése után a labda a jobb oldali kapufa mellett hagyta el nem sokkal a játékteret. A 16. percben a soltvadkerti Szamosi Péter távoli lövését tolta a felső lécre a hazaiak kapusa Csermák Dávid. A 18. percben megszerezte a vezetést a kiskőrösi csapat, amikor egy gyors bal oldali akció végén a középre lőtt labdát Sinkó Dorián tartotta meg szépen és pontos továbbítása után a kapu előtt álló, üresen maradt Madácsi Gábor lőtte a játékszert a hálóba (1-0). Nem sokkal később Sinkó Dorián növelhette volna a kiskőrösiek előnyét, de közeli próbálkozását a soltvadkerti védők mentették. A 35. percben gyors támadást vezetett a soltvadkerti együttes, amely végén előbb bravúrral védett Csermák Dávid, de a róla kipattanó labdát Pálinkás Zoltán lőtte a hálóba (1-1).

A szünet után az 50. percben a kiskőrösi Sinkó Dorián futott el a bal oldalon, amikor a középre adott labdáját tiszta helyzetben a kapu fölé lőtte mintegy 8 méterről Dedák Balázs. A 72. percben közel állt a vezetés megszerzéséhez a soltvadkerti együttes, azonban a kapufa megmentette a kiskőrösieket a góltól. A találkozó utolsó harmadában lüktető játék alakult ki a pályán és mindkét oldalon voltak nagy gólszerzési lehetőségek. A mindent eldöntő találat a 90. percben született, amikor egy jobb oldali beadás után a hosszú oldalon üresen maradt soltvadkerti Kelemen Róbert lőtte a labdát közelről a hálóba, megszerezve ezzel a vendégeknek a győztes találatot (2-1). A 92. percben a soltvadkerti Putnyik Róbert második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott, de ez már nem befolyásolta a találkozó alakulását. A mérkőzés az utolsó másodpercekig háromesélyes volt, amely után győzelmével a már bajnok soltvadkertiek 14 pontos előnnyel vezetik a tabellát a második kunfehértóiak előtt, a kiskőrösiek pedig a negyedik helyen állnak 53 ponttal és ezzel a vereséggel nagy valószínűséggel lemondhatnak a dobogós helyezésről.

Sinkó Dorián – Kiskőrösi LC II. játékosa:

-Sajnos a mai mérkőzésen is látszott, hogy a komolyabb ellenfelekkel szemben edzéslátogatottság nélkül nem tudunk jó eredményt elérni. Hetek óta nem edzünk, csak a mérkőzéseken jövünk össze, ami most is meglátszott a teljesítményünkön. Mivel nem vagyunk jó fizikai állapotban, így nincs bennünk erő, gyorsaság és fejben is elfáradunk. Gratulálok a soltvadkertieknek a mai győzelmükhöz és a bajnoki címükhöz.

dr. Frank Gábor – Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. edzője:

-Mi már három fordulóval ezelőtt bajnoki címet ünnepelhettünk, de egy Kiskőrös elleni szomszédvári rangadónak minden esetben presztízse van. A hazaiak nem nyíltak ki, próbáltak szervezetten védekezni, így a gyors csatáraink előtt nem adódott sok helyzet. Úgy gondolom, hogy több helyzetünk volt, mint a hazaiaknak, de a végjátékban pontatlanok voltunk. A továbbiakban még egy hazai mérkőzésünk lesz a szankiak ellen, amelyen szeretnénk győzelemmel zárni a bajnoki szezont.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (71 db kép)
MEGOSZTÁS