Kiskőrös Város Mazsorett Együttese május 20-án a Kiskunfélegyházi Országos Mazsorett Fesztiválon versenyzett. A Városalapítók napjához kapcsolódó rendezvényen mindig rengeteg a néző nagy az érdeklődés.
 
A verseny egy hangulatkeltő felvonulással kezdődött a városházától a vasútállomásig tartó “Platános” úton. A felvonuláson a Kiskunfélegyházi Koncertfúvós zenekar Tóth László vezetésével és a Kiskunmajsai fúvószenekar Bozóki János irányításával kísérte a 12 mazsorett csoportot. A kiskőrösi csoportok nagyon eredményesen versenyeztek az erős mezőnyben.   
                                                                                                         
A zsűri elnöke Kovácsné Bretus Éva a MAFUMASZ elnökségi tagja az Egri mazsorett együttes vezetője volt. Zsűri tagjai: Balogh Tóth Zita MAFUMASZ elnökségi tag Hajdúdorog, Hajdúnánás, mazsorett együttes és Rábai Szilvia Gyulai mazsorett együttes vezetői voltak.
 
A “Sarki fény” mazsorett csoport
Az eredményhirdetésnél nagyon nagy volt az öröm. A legkisebbek még könnyeztek is örömükben, hiszen s legmosolygósabb csoport a Kiskőrösi ” Sarki fény” lett. A legjobb tambúr major Juhász Molli ” Sarki fény” és Balázs Lia ” Orchidea” csoport tagjai lettek.      A “Sarki fény” Kiemelt arany oklevelet, az “Orchidea” csoport kiemelt arany oklevelet, a ” Gyöngyszem” show kategóriában arany oklevelet, pom-pon kategóriában kiemelt arany oklevelet érdemelt ki.
 
Az “Orchidea” mazsorett csoport
A verseny utáni megbeszélésen a zsűri kiemelte a Gmoser György nívó díjas művészeti vezetőnek a kiskőrösi csoportok kiemelkedő munkáját, Gubacsi Zsófia művészeti vezetőnek a friss, lendületes koreográfiákat.
 
A “Gyöngyszem” mazsorett csoport
A lányok az elkövetkező hetekben minden hétvégén fellépnek. A következő nagy megmérettetés június 3-án Sárváron, a várudvaron megrendezett “Botforgatók showján” lesz.
 
Szöveg és fotók: Gmoser György

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira