Gyerek: Vasárnap mit fogunk csinálni?
Anya: Leckét írunk másnapra.
Apa: Elmegyünk a tűzoltókhoz.
Gyerek: Anya, te itthon maradhatsz, ha akarsz.
Anya: Tűzoltók??? Megyek!
 
Május 28-án, vasárnap ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Idén is elhozza a „Nyitott szertárkapuk” elnevezésű gyereknapi programot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
 

Vasárnap délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket az ország csaknem valamennyi hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a „Nyitott szertárkapuk” elnevezésű programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon.

Összesen 390 helyszínen, az ország legtöbb hivatásos tűzoltólaktanyáján és őrsén, a csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon, kiállítóhelyeken, valamint a budapesti Tűzoltó Skanzenben várják az érdeklődőket.

 
-Hirdetés-

Délután négy óráig lesznek látogathatóak a tűzoltólaktanyák, megélénkülnek a szerállások, a tűzoltók próbariasztásokon keresztül mutatják be, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket.

Megtekinthetőek, bizonyos esetekben kipróbálhatóak is lesznek vasárnap a speciális eszközök és felszerelések, valamint a kicsik akár magukra ölthetik a tűzoltók öltözékét is.

A több éve nagy népszerűségnek örvendő program nem titkolt célja az, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, ezáltal megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét.

Különleges programot kínál a negyedik kerületi Tűzoltóskanzen, amely délelőtt fél 10-től várja a látogatókat a Katasztrófavédelem Központi Zenekara fellépésével, továbbá a tűzoltás, tűzoltók történetét bemutató Katasztrófavédelem Központi Múzeuma is várja a látogatókat.

 

Bács-Kiskun vármegyében az alábbi szertárak várják az érdeklődőket. Vármegye Szervezet neve, Szervezet címe:

  • Bács-Kiskun Kalocsai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság – 6300 Kalocsa Búzapiac tér 7.
  • Bács-Kiskun Solti Katasztrófavédelmi Őrs – 6320 Solt Rév utca 4.
  • Bács-Kiskun Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság – 6200 Kiskőrös, Dózsa György út 85.
  • Bács-Kiskun Baja HTP – Baja, Tóth K. u. 25.
  • Bács-Kiskun Kiskunhalas Hivatásos Tűzoltóparancsnokság – Kiskunhalas, Kőrösi út 15.
  • Bács-Kiskun Kiskunmajsa Katasztrófavédelmi Őrs – Kiskunmajsa, Arany János u. 2.
  • Bács-Kiskun Kecskeméti Hivatásos Tűzoltóparancsnokság – 6000 Kecskemét, Deák F. tér 4.
  • Bács-Kiskun Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság – 6100 Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 21.
FIGYELEM!! A kapuk délután négykor záródnak, addig mindenki keresse fel a hozzá legközelebbi laktanyát, különben újabb egy évet kell várnia erre a lehetőségre!
 
Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kiemelt kép: Csákvár ÖTE

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS