Az idei évben május 28-án tartják Kiskőrösön a Városi Gyermeknapot, melybe ezúttal a Kiskőrös és Térsége Turisztikai Egyesület is bekapcsolódik, természetesen gyermekeknek szóló programokkal.

-Hirdetés-

A résztvevő gyermekeknek, családoknak Kiskőrös központjában megtalálható útvonalat kell végig járni és az egyes állomásokon, okostelefonnal kell a feladatokat megoldani, valamint, ezalapján összegyűjteni a pontokat a nyereményekhez.

A játékok megkezdéséhez a Várostörténeti Digitállis Túraútvonal füzetet kell kérni a helyszínen a Gyermeknap idején a Tourinform Iroda bejárata előtt kialakított Játékközpontban. A játékközpont 2023. május 28-án 10:00-16:00 között lesz elérhető a helyszínen, ez idő alatt lehet ott kérni a szervezőktől játékfüzetet, valamint ott lehet átvenni a játékok megoldását követően a nyereménykuponokat is.

Háromféle játék útvonal közül lehet majd választani: Egy 27 és egy 11 állomásos játék túralehetőség lesz elérhető, valamint a János Vitéz Park játéktér is a játékprogramok között szerepel, mindhárom játéktúra Kiskőrös központjában lesz elérhető.

Az első túraútvonal hosszabb játékidejű lesz. Ennél a városközpontban lévő 27 helyszínt kell bejárni és megoldani a feladatokat telefonunk segítségével. A 27 állomást jó 2 óra alatt lehet végigjárni. Ennek a játéknak a megoldásáért egy 2 000 Forint értékű ajándékkupont kapnak a résztvevők, melyet május 28-án, azaz a Városi Gyermeknap napján levásárolhatnak a Bim-Bam Cukrászdában. A 27 állomásos játék a Várostörténeti Digitális Túraútvonal füzetben található összes történelmi emlékhelyet érinti. 

Várostörténeti Digitális Túraútvonal egyik információs táblája.

A második túraútvonal gyorsabban végig járható 11 állomásos játék, a Petőfi szülőház 100 méteres környezetében található állomásokból áll. Ezt átlagosan 40-45 perc alatt végig lehet járni. Ennek a játéknak a megoldásáért egy 1 000 Forint értékű ajándékkupont kapnak a résztvevők, melyet május 28-án, azaz a Városi Gyermeknap napján válthatnak be a Bim-Bam cukrászdában. A rövidebb túraútvonal 11 állomása a sárga, térkövezett csíkokból kialakított Petőfi vonal.

A harmadik játéktér ezúttal a János Vitéz Park lesz, a János Vitéz Látogatóközpont előtti területen. Az itt található feladatsort 15-20 perc alatt meg lehet oldani okostelefonunkkal. A tavaly októberben elkészült János Vitéz digitális applikáció játékot kell megoldani és a gyermeknapi feladatmegoldók, akik végigjátszák a János Vitéz Játékot, azok szintén egy 500 Forint értékű ajándékkupont kapnak, amelyet a Bim-Bam Cukrászdában levásárolhatnak május 28. napján, azaz a Városi Gyermeknapon.

Mesepadok a János Vitéz Parkban.

A játék útvonalak végigjárásával a tartalmas programlehetőség mellett városunk történelméről is számos új ismeretet szerezhetnek a résztvevők.

Egy kis ízelítő a Bim Bam Cukrászda kínálatából.

Bónusz ajándékokat is terveznek adni a leggyorsabbaknak a szervezők.                  Aki a bónusz programot választja a játékok megoldásakor, akkor a 10 leggyorsabb feladatmegoldó csapat (család) 1-1 darabot kap ajándékba Kutyifa Anikó: Szeder barátokra lel Kiskőrösön című kiskőrösi mesekönyvéből.

Kapcsolódó cikk
Elkészült és használható a Várostörténeti Digitális Túraútvonal Kiskőrös központjában
Elkészült és használható a Várostörténeti Digitális Túraútvonal Kiskőrös központjában
Október 16-án, vasárnap szabadtéri játékra invitálják a családokat, munkahelyi közösségeket, iskolai osztályokat, baráti társaságokat Kiskőrösön. A napokban befejeződött a Várostörténeti...

Fotók:  Kőrösszolg Nonprofit Kft Facebook oldal, Bim Bam Cukrászda Facebook oldal.  

Kiemelt kép: VIRA Archív. 

 

MEGOSZTÁS
Írta: vira