Október 16-án, vasárnap szabadtéri játékra invitálják a családokat, munkahelyi közösségeket, iskolai osztályokat, baráti társaságokat Kiskőrösön.

A napokban befejeződött a Várostörténeti Digitális Túraútvonal információs tábláinak kihelyezése Kiskőrös városközpontjában a 27 legfontosabb történelmi emlékhely mellé, ezzel készen áll a rendszer a használatbavételre. A szobrok, emlékhelyek, történelmi épületek környezetébe elhelyezett információs táblákon az éppen meglátogatott emlékhely rövid szöveges ismertető szövege mellett  képeket is láthatunk, valamint egy okostelefonnal leolvasható QR kód is szerepel, melyet ha leolvasunk, megtekinthetővé válik egy 2 perces nagyon rövid bemutatófilm is az éppen meglátogatott emlékműről.

-Hirdetés-

A 27 állomás, a város 1718-as újratelepítését követően napjainkig megépült emlékhelyeken vezeti körbe a látogatót, és a túrán belül önálló rész az úgynevezett Petőfi vonal, amely egy rövidebb idő alatt végig látogatható túralehetőséget biztosít Kiskőrös centrumában. A Petőfi vonal egy sárga színű térkövezett csík a főtér kövezésében, melynek mentén végighaladva, a Petőfi szülőháztól kiindulva elérhető minden Kiskőrös központjában lévő Petőfi emlékhely.

Elkészült egy nyomtatott túrafüzet is a túraútvonalhoz, melyben a javasolt emlékhely látogatási sorrend mellett, az egyes emlékhelyekről nagyon könnyen megválaszolható kérdéseket talál a felhasználó. Ha végiglátogatja az összes állomást és megtekinti a nagyon rövid bemutatófilmeket a helyszíneken, akkor a füzetben feltett kérdések sikeres megválaszolásával ajándékot kaphat a kiskőrösi Tourinform Irodában.

Október 14-én 16:00-kor lesz többek között ennek a Várostörténeti Digitális Túraútvonalnak is a bemutató rendezvénye, az evangélikus templom előtt a Luther sétányon.

Október 16-án (vasárnap) pedig egy különleges játékra várják a kiskőrösieket, valamint a városba látogatókat:

Vasárnap 09:00-17:00 között a Tourinform Irodában ingyenesen igényelhető a Túrafüzet a történelmi útvonal végiglátogatásához, és ezen a hétvégén a 27 állomást végigjárók a főtéren működő vendéglátóhelyeken beváltható, jelentős kedvezményekre jogosító kuponokat kapnak ajándékba.  

A rendezők ezért felhívják a családok, munkahelyi közösségek, baráti társaságok és iskolai osztályok figyelmét a most vasárnapi csoportos programlehetőségre Kiskőrösön. Érdeklődni a kiskőrösi Tourinform Irodában lehet telefonon (+36 20/230-4442), vagy személyesen.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira