Tíz éve kapcsolódott a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola idegennyelvi munkaközössége (Aminné Szabó Ildikó, Jaksa Mónika, Kovács Gábor, Turóczy Anita) a Nyelvek Éjszakája rendezvénnyel. Jaksa Mónika főszervező elmondta, hogy a cél elsősorban az, hogy az iskolához fűződő emlékek sorába a dolgozatok, felelések és órák közé pozitív élmények is kerüljenek a gyerekek tarisznyájába.

A nagy érdeklődés miatt az idei tanévben csak a hetedik és nyolcadik évfolyam vehetett részt az eseményen, melyen négy csoportban négy állomáson, forgószínpadszerűen játékos vetélkedőket szerveztek a pedagógusok.

-Hirdetés-

Az angol állomáson Jaksa Mónika és Kovács Gábor vezetésével rejtvényeket kellett megoldaniuk. Hátakra rajzolt formákat kellett lapon megjeleníteni, illetve egy módosított farkasszemezésben mérték össze „tudásukat”.

Eligazításra várva

A biológia teremben Madarász Boglárka vezényletével élőlények hangját kellett felismerniük.

A kémia foglalkozáson Litauszki Pál Gáborné lángfestéssel szórakoztatta a diákokat. Illetve Breznyán Gábor, egykori Bemes tanuló mutatott be érdekes kísérleteket egy Tesla-tekercs és egy UV-lámpa segítségével. Végezetül pedig Kahoot tesztet töltöttek ki.

Történelem témakörben egy speciális Activity-t szervezett a gyerekeknek Bella Tibor és Gmoserné Valenczi Zsuzsanna. Nevezetes történelmi fogalmakat kellett – a népszerű játék szabályai alapján –, rajzolva, beszélve vagy mutogatva prezentálni a saját csoportjuknak.

Activity figyelem

A foglalkozások után közösen fogyasztották el a Bárány Mihály által bográcsban főzött paprikáskrumplit. Az este jó hangulatú diszkóval zárult. A Nyelvek Éjszakájának vidám, önfeledt hangulata minden évben egy kicsit már a nyarat idézi, amit diák és pedagógus egyaránt nagyon vár.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (84 db kép)
MEGOSZTÁS