Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Dutra Találkozót ezen a  hétvégén, Kiskőrösön, a Dutra Baráti kör szervezésében. Az első nap az Úttörténeti Múzeum udvarán zajlott, ahol délelőtt 10 órakor megnyitóval vette kezdetét a háromnapos programsorozat. A megnyitón jelen volt Domonyi László polgármester, Font Sándor országgyűlési képviselő és Gáspár Ferenc a NAK Bács-Kiskun vármegyei elnöke. Az esemény fővédnöke idén is Néder Imre az egykori VCS Traktorgyár konstruktőre. Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek kiállítók.

-Hirdetés-

A programok sorozata szombaton délután 14 órakor folytatódott. Amikor is felvonulás vette kezdetét Kiskőrös utcáin. Délutánra már szép számú érdeklődő figyelte a közel 100 Dutra kivonulását az Úttörténeti Múzeum udvaráról. A közel száz Dutra mellett más járművek is megtekinthetőek a rendezvényen. Különféle traktorok, régi kamionok többek között Rábák, vagy éppen Csepel teherautók is. 

A díszfelvonulás után a színpadon vették kezdetét a programok. 15:30-kor a Bogárzó Citerazenekar volt hallható. Majd őket követte a Szivárvány Néptáncegyüttes műsora.

Bogárzó Citerazenekar
Szivárvány Néptáncegyüttes

17 órakor a Dutrák egyidejű indítása következett, mellyel két alapító tagra Török Jánosra és Haskó Istvánra emlékeztek.

Este 18 órától Anita és Nani Retro partyja zárta a napot. Továbbá DJ Major Peti volt egész nap a hangulatfelelős.

Anita és Nani Retro partyja zárta a szombati napot

Népszerű kísérőprogram volt az Ikarus 256 nosztalgia-járat a MiG Bázisra, ahol igazi vadászgépeket és egy helikoptert is megtekinthettek a látogatók.

Nagy volt az érdeklődés a MiG Bázison is

A rendezvény legidősebb gépjárműve egy HOFFER traktor az 1950-es évekből.

Igazi járműritkaságokkal is találkozhatnak az érdeklődők

A programok ma a Dutra II. Bázison folytatódnak, ahol különböző versenyek és látványos bemutatók is lesznek egész nap. Illetve a nap végén kisorsolják majd a tombolatárgyakat is, melynek fődíja egy le papírozható UE-28 Dutra traktor.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (372 db kép)
MEGOSZTÁS