A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság utolsó játéknapján szomszédvári rangadóra került sor. A bajnokság 26. fordulójában a Kiskőrösi LC gárdája hazai környezetben fogadta a Soltvadkerti TE Variens csapatát. A május 27-én lejátszott igen izgalmas találkozó hét gólt és kiskőrösi sikert hozott.

Kiskőrösi LC-Soltvadkerti TE Variens 4-3 (0-3)
A mérkőzés játékvezetői: Viskovics László, Ézsiás Gábor, Ronyecz Erik
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC: Tóth Z. – Pekker (Amin A.), Dulai, Salami, Nagy A., Gyenizse, Tóth Á., Amin Á., Budai (Agócs), Andó (Torgyik), Bánszki (Karf).

Soltvadkerti TE Variens: Eifert – Veszeli (Brindza), Katona (Rácz), Supka, Farkas, Radics (Viola), Plichta, Huszty, Hegedűs (Willy), Gémesi (Tóth P.), Bashiri-Shahroodi.

A mérkőzést a kiskőrösi lőtér melletti „C” pályán játszották le, amelyet a soltvadkertiek várhattak jobb előjelekkel, hiszen a hazai csapat még a tavasszal nem tudott nyerni. A találkozót a soltvadkertiek jól kezdték, miután már az első percben megszerezték a vezetést, amikor Farkas Béla 20 méteres lövése után vágódott a labda a kapu jobb oldalába (0-1). Nem sokkal később a kiskőrösi Nagy Attila fejesét védte bravúrral a vendégek kapusa Eifert János. A 15. percben tovább növelte előnyét a soltvadkerti együttes, amikor egy gyors bal oldali támadás végén a középre beadott labdára a védőket megelőzve érkezett Farkas Béla és közelről lőtt a hálóba (0-2). A 19. percben egy kiskőrösi szögletet követően Gyenizse Balázs fejelte a soltvadkerti hálóba a labdát, de Salami Eugene lökése miatt a gól érvénytelenítette a játékvezető. A 26. percben a soltvadkerti Farkas Béla futott el a jobbösszekötő helyén, akit a kiskőrösi Bánszki Dávid buktatott a büntetőterületen belül. A soltvadkerti tizenegyest Hegedűs Ádám végezte el, aki a rúgás pillanatában megcsúszott és mindkét lábával a labdához ért, így hiába lőtte a hálóba a labdát, a gólt a kétszeri labdaérintés miatt a játékvezető érvénytelenítette. A 30. percben egy indítás után a soltvadkerti Bashiri-Shahroodi Arian futotta le a hazai védőket és a kapus mellett elpasszolva szerzett újabb vendég találatot (0-3). Az első félidő alapján úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés, de a szünet után mindkét csapat egy teljesen más arcát mutatta. A kiskőrösiek az 52. percben szépítettek, miután Karf Alex hosszú átadását követően Nagy Attila lőtte a labdát szép mozdulattal a jobb felső sarokba (1-3). A 63. percben nagyot hibáztak a soltvadkerti védők, ami után a kiskőrösi Dulai Máté erőszakosan megszerezte a labdát és a jobb oldali beadását követően Nagy Attila közelről higgadtan értékesítve a helyzetet szerzett gólt (2-3). A 75. percben három védő között tartotta meg a labdát a kiskőrösi Salami Eugene és ártalmatlan helyzetben a jobb oldalon, a büntetőterületen belül buktatta őt Radics Zoltán. A szabálytalanság miatt megítélt büntetőnél a labdát a balra vetődő Eifert János mellett a kapu közepébe lőtte Nagy Attila, amivel kiegyenlítettek a kiskőrösiek 3-3-ra. A 84. percben egy kiskőrösi előreívelés után a soltvadkerti védők nem ugrottak fel Salami Eugenevel, aki a kapujából rosszul kifutó Eifert Jánost is megelőzve fejelte a labdát a vendég kapuba, megszerezve ezzel a hazaiak győztes találatát (4-3). A 88. percben a kiskőrösi Karf Alex a pálya közepén buktatta a soltvadkerti Willyt, amiért megkapta második sárga lapját és így piros lappal kiállították. Az utolsó percekben volt gólhelyzet mindkét oldalon, de az eredmény már nem változott. A bajnokság végén a kiskőrösiek az utolsó 14. helyen zártak 21 ponttal, a soltvadkertiek pedig a hetedikek lettek 34 ponttal.

Kovács László – Kiskőrösi LC technikai vezetője:

– Abban a reményben léptünk ma pályára, hogy megnyerjük a találkozót, de szerintem az első félidő után senki nem fogadott volna a győzelmünkre. Nem tudom, hogy a második félidőre mi törte meg a soltvadkertieket, mert 0-3-nál óriási fölényben voltak és, ha a büntetőjüket még értékesíteni tudják akkor akár 0-4-el is fordulhattunk volna a második játékrészre. Úgy éreztem kívülről, hogy a soltvadkertiek az első félidő után lezártnak tekintették a mérkőzést, de az első gólunk után már mi irányítottuk a játékot. A szünetben azt beszéltük meg a játékosokkal, hogy egy ilyen teljesítményhez nem kellene adnunk az arcunkat és arra hívtuk fel mindenki figyelmét, hogy a szezon utolsó 45 perce még előttük áll. Nagyon gyenge tavaszunk volt, de több esetben a szerencse is elpártolt tőlünk és ebből a rossz szériából most talán valamit visszakaptunk. Ettől a győzelemtől még nem lett szép a tavaszunk, de nagyon örülünk a győzelemnek és jő érzés egy ilyen sikerrel zárni az évet.

Molnár László – Soltvadkerti TE Variens edzője:

– Komoly felkészülésről a mérkőzésre nem beszélhetek, mert úgy egy hónapja gyakorlatilag nem edzünk. Heti két alkalommal van edzésünk, de a sok hiányzó miatt érdemi munkát nem tudtunk végezni. Taktikában ma is arra törekedtünk, hogy a gyors csatárainkkal tudjunk eredményes játékot nyújtani, ami az első félidőben jól is működött. Az első félidőben az történt, amit szerettünk volna, amiben nagy szerepe volt, hogy már az első támadásunkból gólt szereztünk. Azt gondolom, hogy az első félidő után el is hitték a fiúk, hogy ezt a mérkőzést már megnyertük. A fiúknak a félidőben elmondtam, hogy az előre ívelt labdákra nagyon figyeljünk, mert voltak ebből veszélyes helyzeteik a kiskőrösieknek. Azt gondolom, hogy kritikán aluli teljesítményt nyújtott a csapatunk két belső védője és a többiek pedig még csak fokozták ezt. A második félidőben teljesen szétestünk, de tőlünk nagyobb csapatoknál is előfordult már ilyen. A mai mérkőzést és ezen kívül több találkozót is hatalmas csalódással éltem meg, melyek után a jövőt a klub vezetőivel egyeztetve még át kell gondolnom.

MEGOSZTÁS