A gulyás kedvelők népes tábora immáron ötödik alkalommal gyűlt össze Tázláron, hogy a hagyományápolás jegyében egy nagyszerű napot töltsenek el együtt és megmérettessék gulyásfőző tudásukat.

Takó Gábor Tázlár Község alpolgármestere, Tóth Csaba kisbíró és Szabó Csaba főszervező köszöntötte reggel a Kiskunsági Gulyásfesztivál résztvevőit, akik a környező települések mellett, a Bakonyból, Nagykőrösről és a Felvidékről is érkeztek.
-Hirdetés-

11 brigád bográcsában rotyogott a hagyományos magyar étel. Kecske, marha, bivaly és birkahúsból készült gulyást is kóstolhatott a zsűri. Az ízletes ebéd elfogyasztását követően, a Pusztai Játékokon folytatódott a versengés, melyet rendhagyó módon Bán Róbert Tázlár Község polgármestere tréfásan kommentált a közönség nagy örömére.

Bán Róbert Tázlár Község polgármestere

A csapatok elszántsága és rátermettsége nem volt kérdés, rendkívül izgalmas és szórakoztató versengés zajlott, a második és a harmadik hely között egy pont döntött.

A versenyszámok között már hagyományosan szerepelt a szlalomozva “létrafutás”

Az alföldi vad akác fűrészelése kicsit megakasztotta a versengőket, vélhetőleg a rozsdás fűrészek sem segítették a feladat gyors teljesítését. A talicska tolás és asszonycipelés mindkét nem tagjait megdolgoztatta. Bátran kijelenthető, hogy a jövő évi versenyre még gyakorolni kell pár csapatnak az “ürgeütést” és a csizmadobást is.

Az igazi erő a kukoricadaráláshoz kellett

A legnagyobb összhangot az alföldi homokon zajló „sífutás” igényelte. Nagy összeborulásoknak, elborulásoknak, ráborulásoknak lehettek szemtanúi a nézők.

Ezúton is köszönik a szervezők a bográcsforgatók részvételét, a zsűri munkáját, a kilátogató vendégek figyelmét, valamint nem utolsó sorban Tázlár Község Önkormányzatának és a támogatóknak a segítségét!

Eredmények:
I. Kiskunság Gulyás Mestere: Öregharcosok (Ímely)
II. Éhenkórászok (Pirtó)
III. Niki és a cigány lányok (Soltvadkert)

Különdíj: Zsivány tanya (Soltvadkert)
Különdíj: Ízvadászok (Soltvadkert)

Zsűri: Eiler Attila, Petrík Marek, Rázsonyi Ottó

Pusztai Játékok:
I. Ízvadászok (Soltvadkert)
II. Niki és a cigány lányok (Soltvadkert)
III. Zsivány Tanya (Soltvadkert)

Különdíj: Vadkerti Hunok (Soltvadkert)

Legtakarosabb Leány: Herke Dorina (Tázlári Fiatalokért Egyesület)
Legnyalkább Legény: Nagy János (Niki és a cigány lányok)

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (90 db kép)
MEGOSZTÁS