Évek óta hagyomány a Kiskőrösi EGYMI-ben, hogy az év végéhez közeledve megünneplik a gyermeknapot. Ilyenkor a pedagógusok és a gyerekek szülei igyekeznek a kicsik kedvében járni. Második alkalommal szervezte meg ezt az eseményt Gyenizse Ágnes pedagógus, melyre bűvész- és íjászbemutatóval, autó- és makett kiállítással, ugrálóvárral, ügyességi feladatokkal, államsimogatóval és finomságokkal is készültek a fiataloknak. A rendezvény sikeréhez idén is minden adott volt. 

-Hirdetés-

A gyereknap kezdetén Schaffer István intézményvezető köszöntötte a gyerekeket és a megjelent szülőket, továbbá a pedagógusokat, akik segítették a program megvalósulását.

Schaffer István intézményvezető

A délelőtt testébresztő tornával folytatódott. Rieger Dániel bűvészbemutatója előtt Kocsis Brigitta gyógypedagógus tornáztatta meg a gyereket, melyhez műanyag flakonokat is használtak.

Sokak tetszését elnyerte a délelőtti testébresztő torna

Bemutatkozott a gyerekeknek Judák Mihályné Manyi néni új terápiás kutyusa is: Suzy, akit menhelyről fogadott örökbe.

Kisállatok is érkeztek az idei gyereknapra a kiskőrösi intézménybe 

A rendezvényt a Vadkerti Hunok Hagyományőrző Egyesület íjászbemutatója is színesítette, melynek legfontosabb alkalmazási területe – a történelem során – a vadászat és a hadviselés volt, napjainkban sportként él tovább.

Hárman tartottak bemutatót

A bemutatókat követően az állomásokhoz sétáltak a gyerekek, akik osztályonként egy-egy menetlevelet kaptak.

Rieger Dániel bűvészbemutatóját tátott szájjal kísérték figyelemmel, gyerekek és felnőttek egyaránt

Az első állomáson azt próbálhatták ki, hogyan kell az íjakkal lőni.

A második állomáson állatsimogató várta a gyerekeket, ahol afrikai óriáscsigával, sünivel, nyuszikkal, papagájokkal és egy pónival találkozhattak.

Rengeteg simogatást kapott a pónilány

A harmadik állomáson gyümölcssalátát készítettek, amit aztán el is fogyaszthattak.

Az autós állomáson sokakat ámulatba ejtett az autók látványa. Itt meglepetés is várta a gyereket, hiszen rengeteg matchbox gépjárművet csodálhattak meg Stenczel András László gyűjtőnek köszönhetően.

A gyűjtemény Kecelen is látható lesz hamarosan

Az udvar közepén kialakított Mozogjunk játékosan! elnevezésű állomáson kooperatívan, játékosan működhettek együtt az osztályok.

Egy csapatként kellett a lepedőn tartaniuk a labdát

Az állomások végén szörp és muffin várta a gyerekeket, melyet a lelkes szülők készítettek.

Második alkalommal szervezett gyermeknapot Gyenizse Ágnes a Kiskőrösi EGYMI-ben
Az idei gyereknapról Gyenizse Ágnes, DÖK segítő pedagógus így mesélt hírportálunknak:

– Minden évben nagyon készülünk a gyereknapra, mivel ez az egész éves tanulás egyik jutalma. Szerettük volna túlszárnyalni tavalyi rendezvényünket, ezért több bemutatót is szerveztünk, például hívtunk bűvészt is. Tavaly motorokkal készültünk, míg idén autók érkeztek hozzánk: az Old Car Museum egy régi tűzoltóautóval települt ki iskolánk udvarára, Boros László Mustang autóját hozta el, Paluska András édesapa pedig egy terepjárót. Fontosnak tartjuk, hogy a szülőket is bevonjuk az ilyen eseményekbe. A gyerekeknek íjászbemutatót tartottak a Vadkerti Hunok, melyet aztán lehetőségük volt kipróbálni az első állomáson, de találkozhattak állatokkal is. Az Eatrend Kft. felajánlásának köszönhetően hot-dogot reggelizhettünk, míg az állomások végén szörp és muffin várta a gyerekeket, melyet a lelkes szülők készítettek. A szörpöket felajánlás útján kaptuk. Tanévzáró témahéttel, majd június 16-án 9 órakor pedig a ballagási ünnepséggel zárjuk az idei tanévet. 

Az idei rendezvényt támogatták:

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (135 db kép)
MEGOSZTÁS