Június első péntek délutánján búcsúzott az óvodás évektől a Harangvirág Evangélikus Óvoda Katica csoportjának tizenhárom ballagója. A kedves, igazi nyári hangulatú ünnepségre a szülők díszítették fel a templomot. Hagyomány szerint a – Lakatosné Hachbold Éva ötlete alapján elkészített – ballagási kapu alatt, szüleik kezét fogva, számukra kiválasztott Igét meghallgatva érkeztek az oltár elé. A szülők ölelő karjaiból kibújva, vállukon a tarisznyával, csillogó szemekkel néztek szembe a családdal, barátokkal, és életük egy fontos szakaszának végével.

Tiriczné Szabó Szilvia, intézményvezető köszöntő beszéde különösen is a szívekhez szólt. Elmondta, hogy „sokan szerették ezt a csoportot”, hiszen vele együtt többen is dolgoztak az évek alatt a Katicák között: Szentgyörgyi Adrienn, Menyhárt Laura és Kovács Márta óvónő, Tiszainé Kelemen Edina pedagógiai asszisztens, valamint Kiss-Tóth Zsuzsanna és Ba Zsuzsanna dajkák.

-Hirdetés-

Megköszönte az együttműködést Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgatónak. Domonyiné Borbényi Katalin logopédusnak, Danics-Szemkeő Kinga mozgásfejlesztőnek és Bengőné Nagy Mária fejlesztőpedagógusnak. Pethő-Szűcs Mária lelkésznőnek a meghitt áhítatokat, Berger Andrásné Búza Krisztinának a kreatív foglalkozásokat.

Az Alma csoport és a Katicák óvodában maradó tagjai is elköszöntek a csoporttársaiktól versekkel, útmutató jótanácsokkal.

A gyerekek műsora után Czobor Gábor édesapa – szintén hagyománnyá váló módon – útravalóval látta el a csöpp tarisznyákat és a gyerekeket. Ő tolmácsolta a szülői csapat háláját mindenki felé, aki szeretetteljessé, értékessé tette az óvodás éveket.

Pethő-Szűcs Mária, intézményi lelkész kedves beszédben idézte fel az avatás pillanatait, és személyre szóló áldás után hívta a ballagókat és a gyülekezetet közös imádságra.

Hatalmas, katicás léggömbök emelkedtek a magasba az ünnep záróakkordjaként, a ballagók jelképesen utolsó óvodai napján.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (197 db kép)
MEGOSZTÁS