Az evangélikus templomban tartotta ballagási ünnepségét a Harangvirág Evangélikus Óvoda Alma csoportja, május 18-án délután. A meghitt, szeretetteljes alkalmat a gyermekek köszöntője, szavalatok és egy óvodáért szóló imádság nyitotta meg.

-Hirdetés-

Nemcsak a ballagó gyermekek, de az óvónénik és a szülők is személyes hangvételű sorokkal búcsúztak a maroknyi csapattól, akiknek csillogó szemű tagjai szeptembertől csengőszóra fognak megtanulni írni, olvasni, számolni.

Először az óvónők – Kiss-Burda Csilla és Scrob Erzsébet – beszéde következett. „Egy biztos! Nagy-nagy szükségük lesz a gyerkőcöknek ezután is a szüleikre. A ti feladatotok most az, hogy magabiztos, önbizalommal és tudásvággyal rendelkező felnőtté válhassanak a csemetéitek!”

Ezután Vikor Zoltán mondott köszönetet mindazoknak, akik gyermekeik fejlődését vigyázták, támogatták az elmúlt három évben. Az édesapa útravalóul azt kívánta a – cseppet sem megszeppent apróságoknak –, hogy „legyenek bátrak, tanuljanak és maradjanak ilyen mosolygósak”, mint amilyennek a sorokban ülők, könnyeiket törölgető családtagok látják őket.

Áldásra várva

A ballagók műsorát Pethő-Szűcs Mária rövid, gyermekeknek szóló prédikációja és az áldás követte. Majd a lassan klasszikussá váló Mesevilág dallamait hallgatva, az ovis évek fotóiból készült összeállítást tekinthették meg a vendégek.

Végezetül a csoport óvodában maradó tagjai jótanácsaikat átadva köszöntek el a társaiktól. A színes virágokból kialakított ösvényen áthaladva a nagycsoportosok jelképesen utoljára léptek ki az óvoda kapuján.

Az elengedés

A szülők és a gyerekek megköszönték a munkát a pedagógusoknak, valamint Lakatosné Hachbold Évának is, aki korábban volt a csoport óvónője. Lengyelné Nagy Hajnalka dajkának, Domonyiné Borbényi Katalin logopédusnak, Tiriczné Szabó Szilvia óvodavezetőnek, Szentgyörgyiné Szlovák Mária, intézményvezetőnek. Pethő-Szűcs Máriának és Arató Lóránd igazgatólelkésznek.
A ballagási ünnepség technikai hátterét Serfőző Fanni biztosította.

Mikor az eső is elállt, az öt ballagó elengedte a lufikat és az óvodás éveket. És mosolyogva életük új szakaszába léptek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (118 db kép)
MEGOSZTÁS