Június első hétvégéjén rendezték Tabdin a Falunapokat. Az idei évben jubilál az esemény, hiszen először 2003-ban került megrendezésre. Tabdin mindig is fontos szerepet játszott a közösség építése és a közösségi programok szervezése, így minden évben a sok kisebb program mellett két nagy rendezvény is színesíti az ott élők életét. Minden esztendőben nyár elején a Falunapok, szeptember közepén a Szüreti Nap kerül megrendezésre.

-Hirdetés-

Az idei falunapok programjai szombat reggel kezdődtek. Elsőként a kistérségi baráti tűzoltó verseny vette kezdetét, majd elkezdtek a csapatok sürögni és forogni a bográcsok körül, hiszen elkezdődött a délelőtt folyamán a kakaspörkölt főzőverseny is, melyre idén 38 csapat nevezett. Még a délelőtt folyamán a már hagyományosnak mondható kerékpártúra is megrendezésre került Tabdi – Kiskőrös – Tabdi útvonalon. A mostani túrán közel ötvenen vettek részt, akik névre szóló oklevelet is kaptak a túra után. A szervező most is Kothencz-Szlama Edina volt. Népszerű volt egész nap az off-road a falu körül program, melnyek során terepjárókkal vittek kicsiket és nagyokat egy körre Tabdi körül.

A délutáni programok sorát a főzőverseny eredményhirdetése nyitotta. Egy kilenctagú zsűri bírálta el az elkészült pörkölteket, valamint díjazta az első három helyezettet, illetve a legjobb segédnek egy frappáns különdíjat is kiosztotta.  A főzőverseny eredménye: 1. ifjú Szabó Ferenc, 2. Polyák Zoltán, 3. Páti Máté különdíj: ifjú Polyák László

A főzőverseny helyezettjei balról: ifjú Polyák László, Polyák Zoltán, ifjú Szabó Ferenc, Páti Máté

Az eredményhirdetést követte Fábián Sándor, Tabdi település polgármesterének köszöntő beszéde, melynek keretén belül átadta Tabdi községért emlékérem és díszpolgári kitüntetéseket. Az idei évben Tabdi községért emlékérmet a képviselő testület Csaplár Gyula részére adományozta az oktatásban és a közéletben hosszabb időn át végzett kiemelkedő tevékenységért, aki nagy tiszteletnek örvend ma is Tabdiban, illetve Oktatásügy kiváló dolgozója, miniszteri kitüntetésben is részesült már.

Csaplár Gyula Tabdi községért emlékérem kitüntetésben részesült

Tabdi község képviselő testülete idén a díszpolgári címet Lengyel Pálnénak adományozta  a település fejlődésért, értékeinek gyarapításáért végzett kimagasló és példamutató tevékenysége elismeréseként. Az új díszpolgár a község érdekében kifejtett kimagasló munkásságával jelentősen hozzájárult a község hírnevéhez, szellemi, erkölcsi és anyagi értékeinek gyarapításához. Lengyel Pálné mind a mai napig aktívan részt vesz a szüreti és falunapok szervezésében.

Lengyel Pálné Tabdi község díszpolgára címet vehetett át

A címek átadása után a Tabdi óvodások műsora következett, melynek egyik fénypontja az apák-lánya tánc volt, amely olyan jól sikerült, hogy a közönség visszatapsolta négy apukát és kislányát, akik emiatt kénytelenek volt újra előadni a betanult táncot. Ezek után a Tabdi iskolások is felléptek két produkcióval.

Nagy sikert aratott az apa-lánya táncos produkció

16 órakor magyar nóták csendültek fel a színpadon Suba Sári, Égető Ilonka és Turu Gyula közreműködésével. A nótaénekeseket Nyári László cigányprímás és zenekara kísérte.

Az estét Gmoser István zenés műsora nyitotta. Őt követte a színpadon az Eddie & The Space Dogs zenekar koncertje. Ők idén alakultak, a főként kalocsaiakból álló banda frontembere és vokalistája pedig Tabdi származású, így igazán otthon érezhette magát a zenekar és főként Maráz-Németh Edina, akinek sok ismerőse, barátja is kilátogatott a koncertre.

Eddie & The Space Dogs

Este kilenc órakor a nap sztárfellépőjének Sipos F. Tamásnak a műsora következett. Közben egy igazi látványosság kezdett kibontakozni a futballpályán, ugyanis estére, mire szélcsend lett, minden adott volt ahhoz, hogy felemelkedjen a hőlégballon a pálya közepéről. Nagy volt az érdeklődés, így többször is felszállt a léghajó.

Sipos F. Tamásnak Tabdin is nagy rajongótábora van

Sipos F. Tamás koncertje után tűzijáték koronázta meg a napot, majd a Hashtag A Party Band közel három órás koncertje zárta a falunapok szombati napját.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (198 db kép)
MEGOSZTÁS