Retro Juniálist rendeztek Kecelen

Első alkalommal rendeztek Retro Juniálist Kecelen 2023. június 10-11-én. Ez a hétvége a közlekedés jegyében telt, hiszen szombaton veterán autókat és motorokat, míg vasárnap veterán mezőgazdasági gépeket láthattak a kilátogató érdeklődők a keceli Kossuth utcában.

A két nap egyik fő kísérőprogramja az Ikarus 256 nosztalgiajárat volt a Kiskőrösi Dutra Baráti Kör szervezésében. Az Ikarus az ő tulajdonukban van. Mind a két nap Kecel ikonikus múzeumaiba és helyeire ment a busz. Akik regisztráltak a járatra, azok ingyenesen tekinthették meg a Pintér Művek Haditechnikai Parkot, a Hatvani Motorgyűjteményt és Lovastanyát illetve a Benedeczki Disel Műhelyt, illetve vasárnap a Kecel Ringre is szállított utasokat az Ikarus, ahol éppen a Pintér Kupa III. Fordulója zajlott.

-Hirdetés-

Mindkét nap jelen voltak a Varázserdő Családi Központ munkatársai is. Ők a gyermekeknek készültek egy varázserdő futammal, mely egy játékos vetélkedő volt. Népszerű programjuk volt az arcfestés és a csillámtetoválás is. A keceli művelődési ház kiállítótermében mindkét nap több látványos vasúti modell terepasztalt csodálhatott meg a közönség. Volt még retro szalvéta kiállítás, mely Gyalogné Klajkó Eszter és Flaiszné Sendula Margit szalvétáit mutatta be.

Vasúti modell terepasztal

Jelen volt az eseményem a Kecel Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság is. Ők egy modernebb és egy régi tűzoltóautót is bemutattak az érdeklődőknek, és a gyermekek be is ülhettek a tűzoltóautóba. Mindkét nap délután fél négykor habpartyval is készültek, mely nagy sikert aratott a gyermekek körében.

Mindkét napot felvonulás zárta Kecel város útjain.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (155 db kép)
MEGOSZTÁS