A kiskőrösi Nagy József Zsolt, 2014-ben szervezte meg először Tour de Balaton-t, melyre akkor még csak néhányan neveztek. A sikernek köszönhetően térségünkből évről évre egyre többen csatlakoznak a túrához és vállalkoznak a magyar tenger körbetekerésére.

Nagy József Zsolt, a Tour de Balaton túraszervezője a Kiskőrös TV-nek adott interjúban elmondta, hogy idén június 23-25. között kerül megrendezésre a kerékpártúra, ahol több mint húszan pattannak biciklire. Hozzátette, hogy a szállásokat már decemberben, a túrát pedig januárban kezdték el megtervezni, megszervezni.

A túra során egy kísérő szervizautó követi a bicikliseket így abban az esetben, ha valaki a tekerés során elfáradna, beülhet a csoportot követő autóba.
Nagy József Zsolt, a Tour de Balaton túraszervezője
-Hirdetés-

A helyi próbatekerések alkalmával mérték a megtett távok idejét is, és úgy tervezték meg a szakaszokat, hogy azt mindenki tudja teljesíteni. Az utóbbi években már hagyomány, hogy a túra Kiskőrösről a baptista gyülekezet imaháza elől indul. Innen autóval viszik majd el a résztvevőket a starthoz, mely idén Balatonfűzfőn lesz.

 

A tervek szerint első nap 95 km-t tekernek a résztvevők az Északi-parton, így már az elején túlesnek a táv nehezén. A második nap 70-80 km közötti távot bicikliznek, ami után Zamárdiban pihennek meg. A harmadik napra hagyták a szervezők a legkisebb távot.

Az idei évben azok, akik sikeresen teljesítik a túrát az utolsó nap egy vitorlázáson is részt vehetnek.

Archív fotó (Forrás: Kiskőrös TV)

Több célja is van egy ilyen közös bringázásnak. Idén három célt emeltek ki a szervezők, ami főcíme is a túrának: KÖZELEBB!
Közelebb egymáshoz/Közelebb Istenhez/Közelebb a célhoz

 

Forrás: Kiskőrös TV
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS
Írta: vira